Για τις 18 Μαρτίου 2022 ορίστηκε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας προκειμένου να δικαστεί για τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της απόπειρας βιασμού, ο προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Η παραπομπή του Πέτρου Φιλιππίδη σε δίκη αφορά τρεις υποθέσεις. Η πρώτη για την οποία διώκεται για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση αφορά το έτος 2008 ενώ οι άλλες δύο αφορούν δύο απόπειρες βιασμού, με χρόνους τέλεσης 2010 και 2014.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται ότι οι μαρτυρίες των τριών γυναικών ηθοποιών που κατήγγειλαν τον συνάδελφό τους, βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά. Σύμφωνα με τους δικαστές, καμία από τις καταγγέλλουσες δεν είχε σκοπό να συκοφαντήσει τον κατηγορούμενο, όπως ο ίδιος είχε ισχυριστεί ενώπιον της ανακρίτριας το περασμένο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Με την απολογία που είχε δώσει στην ανακρίτρια τον περασμένο Ιούλιο, ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν και είχε κάνει λόγο για «ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς», αλλά και για «μανία εκδίκησης» προς το πρόσωπό του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ