Στον τρίτο θάλαμο των φυλακών στην Τρίπολη οδηγήθηκε από τη ΓΑΔΑ ο Πέτρος Φιλιππίδης έπειτα από την απόφαση που τον έκρινε προφυλακιστέο για βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού. Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης βρίσκεται μάλιστα στον ίδιο θάλαμο με τον Δημήτρη Λιγνάδη, μαζί με 18 ακόμη κρατούμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας On Time ο Πέτρος Φιλιππίδης ζήτησε να είναι στον ίδιο θάλαμο με τον Δημήτρη Λιγνάδη καθώς μαζί του θα νιώθει πιο ασφαλής. Την  ίδια στιγμή, ο ηθοποιός φέρεται ότι είπε στον διευθυντή των φυλακών ότι ετοιμάζεται να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης. Αν η αποφυλάκισή του δεν γίνει δεκτή, επιθυμία του είναι να παραμείνει στις φυλακές Τρίπολης καθώς θεωρεί το περιβάλλον καλό για τον ίδιο, αφού δεν γίνονται επεισόδια και δεν υπάρχουν εντάσεις.

Στις φυλακές Τρίπολης κρατούνται κατηγορούμενοι για σεξουαλικά εγκλήματα ή εγκλήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Στο κατάστημα κράτησης δεν υπάρχουν αρκετά κελιά. Οι τρόφιμοι διαμένουν σε θαλάμους με 20-25 κλίνες. Συνολικά στις φυλακές της Τρίπολης εκτίουν την ποινή τους 110 άτομα.

Ακόμη, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει ζητήσει να δει τον δικηγόρο του και τη σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου η οποία θα δώσει εντολή στους δικηγόρους του να ασκήσουν όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να βγει από τις φυλακές Τρίπολης. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι οι νομικοί του σύμβουλοι θα προσφύγουν κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης ενώ η όλη διαδικασία μέχρι και την τελική απόφαση μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δυο μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ