Την τελευταία του πνοή άφησε ο ηθοποιός Ορφέας Ζάχος, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από τους ρόλους του σε πολλές υαινίες της «χρυσής» εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. Ο ίδιος είχε συνεργαστεί με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων. Ωστόσο, αργά χθες το βράδυ έγινε γνωστή η είδηση πως πέθανε ο Ορφέας Ζάχος.

O ηθοποιός Ορφέας Ζάχος, γνωστός από τη συμμετοχή του σε δεκάδες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, στο πλευρό μεγάλων πρωταγωνιστών, όπως ο Γιώργος Κωντσαντίνου, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας κ.α., έφυγε από τη ζωή σε 87 ετών.

Γεννήθηκε το 1934. Το 1957 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο και το 1967 έπαιξε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο. Από τους δημοφιλέστερους ρόλους ήταν αυτός στην κωμωδία «Καλώς ήρθε το δολάριο» ενώ συμμετείχε επίσης και στις ταινίες «Καπετάν φάντης μπαστούνης», «Ο γεροντοκόρος», «Ο τζαναμπέτης», «Δημήτρη μου, Δημήτρη μου» κ.α.

Τις δεκαετίες του 70 και του 80 δούλεψε και στο θέατρο ενώ στα μέσα του 70 συμμετείχε και στην ιστορική τηλεοπτική σειρά «Γιούγκερμαν» της κρατικής τηλεόρασης.

Ο Ορφέας Ζάχος ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων και πολύ λίγα ήταν γνωστά για την προσωπική του ζωή.