Η Σιμόνα Βιρτζίλι πέθανε μετά από μεγάλη μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Ο θάνατός της γιατρού ήρθε 10 χρόνια μετά τη συγκλονιστική δολοφονία του συζύγου της στο κέντρο της Αθήνας. Ο Μανώλη Καντάρης δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2011, έξω από το σπίτι του, ενώ προσπαθούσαν να του αποσπάσουν μια κάμερα που κρατούσε στα χέρια του. Με αυτή θα βιντεοσκοπούσε τη γέννηση της κόρης του καθώς είχες βγει από το σπίτι να φέρει το αυτοκίνητο με σκοπό να πάει τη σύζυγό του στο μαιευτήριο. Λίγο αργότερα η ετοιμόγεννη σύζυγό τους τον βρήκε πεσμένο στο πεζοδρόμιο, σε μια λίμνη αίματος.

Άφησε την τελευταία της πνοή στον Πύργο

Η Σιμόνα Βιρτζίλι, σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, κατέληξε αργά το βράδυ της Πέμπτης στον Πύργο. Είχε επιστρέψει εκεί το τελευταίο διάστημα, μαζί με τα παιδιά της, για να βρίσκεται κοντά στη μητέρα της.

Η Σιμόνα Βιρτζίλι ήταν Διευθύντρια ΜΕΘ του Eρρίκος Nτυνάν Hospital Center τον τελευταίο χρόνο. Νωρίτερα, για τέσσερα χρόνια, υπήρξε Αναπληρώτρια Επιστημονική Διευθύντρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου, ενώ από το 2007 ήταν Επιστημονική Υπεύθυνος της ΜΕΘ.

Πώς βίωσε τη συγκλονιστική στιγμή της δολοφονίας

Δύο χρόνια νωρίτερα είχε μιλήσει στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» και την Ελεονώρα Μελέτη. Ανάμεσα σε άλλα η χήρα Μανώλη Καντάρη είχε μιλήσει για το πώς βίωσε τη στιγμή της δολοφονίας. «Εκείνη τη στιγμή προείχε να προστατεύσω κάποιον που ήταν πολύ πιο αδύναμος από εμένα και ερχόταν στη ζωή. Γι’ αυτό τον λόγο αποφάσισα ότι έπρεπε να προσπαθήσω να διατηρήσω την ψυχραιμία μου, να φτάσω εκεί που έπρεπε και με κάποιον τρόπο να επικοινωνήσω και να ζητήσω να ενημερωθούν κάποιοι πρώτοι συγγενείς και φίλοι».

«Έφυγα από εκείνο το σπίτι 40 ημέρες μετά. Αισθανόμουν πολύ ανασφαλής γιατί σκεφτόμουν πως αν δεν δίστασαν τρεις να επιτεθούν εναντίον ενός για μια κάμερα, τι θα τους εμποδίσει να επιτεθούν σε μια γυναίκα μόνη με δυο μωρά παιδιά», είχε πει.