Βαρύ πένθος στην οικογένεια του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα μετά τον θάνατο της αδελφής του, Μαρίας. Ο θάνατός της σε ηλικία 56 χρόνων βύθισε στη θλίψη την οικογένειά της και τα αγαπημένα της πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες του okmag την πρόδωσε η καρδιά της. Όπως έγινε γνωστό, μάλιστα, η Μαρία Πατέρα πέθανε στον ύπνο της.

Η Χριστίνα Πολίτη, που ήταν στενή φίλη της βρέθηκε αμέσως μόλις την ειδοποίησαν για τη δυσάρεστη είδηση στο σπίτι της, για να στηρίξει την οικογένειά της. Το πένθος είναι μεγάλο για την οικογένεια του Νίκου Πατέρα, αλλά και για τα τέσσερα παιδιά της εκλιπούσας.

Η ανάρτηση της Χριστίνας Πολίτη

Ιδιαίτερα συγκινημένη η Χριστίνα Πολίτη έκανε και μια ανάρτηση στα social media για την καλή της φίλη, που δεν είναι πια στη ζωή: «Το ότι ήσουν η πιο ωραία γυναίκα στην Ελλάδα είναι γνωστό. Το ότι ήσουν αδελφή μου, η πιο πιστή μου φίλη από κοριτσάκια και ο καλύτερος και πιο ευαίσθητος άνθρωπος που γνώρισα, είναι κάτι που θα ήθελα να το μάθει όλος ο κόσμος. Ό,τι συμφωνήσαμε ισχύει – για πάντα . Μαρία μου σ’αγαπώ μέσα από τα βάθη της ψυχής μου. Σου κρατάω το χέρι και ζεις μέσα μου. Εκατομμύρια αναμνήσεις μαζί. Αυτά τα πορτρέτα τα είχες κορνιζαρισμένα στην γκαρνταρόμπα, εκεί που περίμενα όταν σε πήραν προσωρινά από κοντά μου. 13 Δεκεμβρίου 2021. I’ ll be seeing you Μαράκι μου», έγραψε η Χριστίνα Πολίτη.

Η ανάρτηση του Βασίλη Ζούλια

Την ίδια στιγμή ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η ανάρτηση του Βασίλη Ζούλια. Ο γνωστός σχεδιαστής και η Μαρία Πατέρα ήταν χρόνια φίλοι. Όπως αποκάλυψε μάλιστα κι ο ίδιος στην ανάρτησή του είχε επικοινωνήσει μαζί της, μια μέρα πριν από τον θάνατό της.

«Μιλήσαμε χτες βράδυ για τελευταία φορά… Τα τελευταία σου λόγια ήταν “Βασίλη μου σ’ αγαπώ σαν αδελφό μου, σ’ αγαπώ…” Πού να ‘ξερα ότι δεν θα σε ξανακούσω αγαπημένη μου φίλη Μαρία Πατέρα. Δεν υπήρχε πιο όμορφη ψυχή απ’ τη δίκη σου και ήταν τυχεροί όλοι όσοι βρέθηκαν διπλα σου. Μέχρι να ξαναβρεθούμε… Πρόλαβα χτες να σου πω και εγώ ποσό σ’ αγαπώ… Ευτυχώς πρόλαβα… RIP», έγραψε με συγκίνηση ο Βασίλης Ζούλιας.

Η Μαρία Πατέρα γεννήθηκε το 1961. Πήγε σχολείο στην Ελβετία και συγκεκριμένα στη Γενεύη. Εργάστηκε στη ναυτιλιακή εταιρεία της οικογενείας της από μικρή ηλικία. Ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών και είχε παντρευτεί δυο φορές, αρχικά με τον Χρήστο Κυριαζή και έπειτα με τον εφοπλιστή Γιάννη Ξυλά.

Mε τον Χρήστο Κυριαζή, που έφυγε από τη ζωή κι εκείνος πριν από λίγες μέρες, απέκτησε έναν γιο, τον Άρη, ενώ με τον εφοπλιστή Ξυλά ακόμη τρεις γιους, τον Αντώνη, τον Διαμαντή και τον Μάρκο.

Η τελευταία της δημόσια εμφάνιση έγινε πριν από λίγες μέρες στην κηδεία του Χρήστου Κυριαζή, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Φωτογραφίες: NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ