Συνεχίζεται η έρευνα για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα μετά και την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Στο φως της δημοσιότητας βγήκε το ηχητικό ντοκουμέντο από την κλήση που έγινε στο ΕΚΑΒ για τη μικρή ‘Ιριδα. Η κλήση αυτή πραγματοποιήθηκε στις 11:37 το πρωί στις 21 Απριλίου 2021.

Το ηχητικό ντοκουμέντο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Flamis.gr. Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται, το ΕΚΑΒ έλαβε κλήση στις 11.37 το πρωί και έστειλε αμέσως, μονάδα στελεχωμένη με γιατρό και όχι ασθενοφόρο μόνο με διασώστες. Σε χρονικό διάστημα 7 λεπτών η μονάδα του ΕΚΑΒ βρισκόταν μπροστά από το σπίτι της οικογένειας του Μάνου Δασκαλάκη στην Πάτρα. Αμεσα το πλήρωμα μπήκε στην ισόγεια κατοικία αναζητώντας το βρέφος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, εκείνη την ώρα μέσα στο σπίτι βρίσκονταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, ο Μάνος Δασκαλάκης, η 9χρονη Τζωρτζίνα και η Δήμητρα Πισπιρίγκου, που είχε νωρίτερα βγει στον δρόμο αναζητώντας το ασθενοφόρο για να το κατευθύνει προς την οικία του ζευγαριού. Ο Μάνος είχε φθάσει νωρίτερα, γιατί ήταν σχεδόν δίπλα.

Μπαίνοντας στην κουζίνα οι διασώστες με τον γιατρό αντίκρισαν την 6 μηνών Ίριδα στο δάπεδο και από πάνω της τον Μάνο και την Ρούλα, που προσπαθούσε με ΚΑΡΠΑ να επαναφέρει το βρέφος.

«Σας παρακαλώ κάντε κάτι, έχουμε ήδη χάσει ένα παιδί», είπε στο πλήρωμα ο Μάνος Δασκαλάκης, παραχωρώντας τη θέση του στους διασώστες.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ήδη απομακρυνθεί από το παιδί και σε μια γωνία της κουζίνας έκλαιγε, ενώ με τρόμο παρακολουθούσε τα όσα διαδραματίζονταν η Τζωρτζίνα, το μεγαλύτερο παιδί που κοιτούσε αποσβωλομένο και δεν έφευγε, παρά τις φωνές της μητέρας του να πάει στο διπλανό δωμάτιο.

Η ομάδα του ΕΚΑΒ ακουμπώντας την Ίριδα διαπιστώνει πως τα άκρα του βρέφους είναι παγωμένα και τα χείλη του μελανιασμένα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ