Τα κομμάτια του παζλ που θα οδηγήσει στον γρίφο του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα μαζεύονται ένα ένα. Στην εκπομπή T-live η Τατιάνα Στεφανίδου μετέφερε πληροφορίες από όσα αναφέρονται στην ιστοπαθολογική έκθεση για την 9χρονη Τζωρτζίνα του μεγαλύτερου κοριτσιού της οικογένειας στην Πάτρα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιανουάριο. Η έρευνα έγινε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από τον κ. Θεοχάρη τον καθηγητή Παθολογοανατόμο. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Τατιάνα Στεφανίδου, «η έκθεση ζητά να γίνει ένας αιματολογικός έλεγχος. Ζητά να ερευνηθούν αυξητικοί παράγοντες που ενεργοποιούν κύτταρα του μυελού των οστών. Δηλαδή φάρμακα τα οποία μπορεί να έχει λάβει η Τζωρτζίνα».

«Πρέπει να γίνει αιματολογικός έλεγχος και να ερευνηθούν αυξητικοί παράγοντες, οι οποίοι ενεργοποιούν τα κύτταρα των οστών. Να ερευνηθούν δηλαδή φάρμακα τα οποία μπορεί να έχει λάβει η Τζωρτζίνα και τα οποία έχουν ενεργοποιήσει τα κύτταρα μυελού των οστών που φαίνεται από τις ιστοπαθολογικές να έχουν βγει στην περιφέρεια.

Δηλαδή, να έχουν βγει από τον μυελό των οστών και να συναντάμε πλέον σε άλλα όργανα, στο συκώτι για παράδειγμα ή στον πνεύμονα. Πρέπει να ερευνηθεί, αν η Μαλένα, το πρώτο παιδί είχε όντως καρκίνο ή εάν είχε λάβει κάποια φάρμακα που του είχαν προκαλέσει το ίδιο σύμπτωμα», ανέφεραν οι πληροφορίες από την ιστοπαθολογική έκθεση για τη Τζωρτζίνα, ενός εκ των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα που έφυγε από τη ζωή.

Στην συνέχεια, ο αιματολόγος Χρήστος Ποζιόπουλος εξήγησε στο T-live τους ιατρικούς όρους ώστε να γίνουν πιο σαφή τα όσα αναφέρθηκαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ