Οι έρευνες για το θρίλερ με την υπόθεση με τους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα συνεχίζονται. Επίσης, ανακοινώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης ότι η οικογένεια αλλάζει δικηγόρο και πλέον εκπροσωπείται από τον κ. Απόστολο Λύτρα ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» έκανε λόγο για ανακρίβειες που έχουν ακουστεί για τους δύο γονείς, ξεκαθαρίζοντας για όσα ακούστηκαν για τον χωρισμό τους.

Στην ίδια εκπομπή, ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός μίλησε σχετικά με τους δύο πρώτους θανάτους της υπόθεσης στην Πάτρα, εκείνους της Μαλένας και της Ίριδας. Θυμίζουμε ότι η μικρή Μαλένα κατέληξε στις 13 Απριλίου μέσα στο νοσοκομείο και η μικρή Ίριδα κατέληξε στο σπίτι της στις 21 Μαΐου του 2021. Ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για κάποια στοιχεία που δείχνουν κοινά, όπως το πνευμονικό οίδημα και τα δερματικά σημάδια.

«Στην περίπτωση της Μαλένας, έχουμε 2 ιατροδικαστικές εκθέσεις. Στην πρώτη που υπογράφει η κα. Τσάκωνα είναι προφανές ότι το παιδί δεν κατέληξε από ηπατική ανεπάρκεια. Καταγράφεται όμως στην ίδια ιατροδικαστική έκθεση και κάτι άλλο, ότι το παιδί παρουσίασε εικόνα πνευμονικής συμφόρησης και πνευμονικού οιδήματος. Έχουμε τις γρατσουνιές στη μύτη και την κοκκινίλα στο μάγουλο που δεν έχει καταγραφεί.

Στην περίπτωση της Ίριδας, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση της παθολογοανατόμου υπήρξε αυτή η αγενεσία φλεβόκομβου η οποία όμως διαψεύδεται από τους ειδικούς παιδιοκαρδιολόγους ότι μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο. Εντυπωσιακό είναι ότι υπάρχει και μια δεύτερη αιτία θανάτου η οποία και πάλι είναι η πνευμονική συμφόρηση, το πνευμονικό οίδημα. Δηλαδή και στην περίπτωση της Ίριδας διαπιστώνουν οι γιατροί ότι έσκασαν τα πνευμόνια του, ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Τι άλλο έχουμε; Έχουμε και αυτό το έκζεμα γύρω από τα χείλη το οποίο από τη μητέρα αποδίδεται στην πιπίλα», ανέφερε στην εκπομπή ο Πέτρος Κουσουλός. Τα στοιχεία αυτά ερευνώνονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ