Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον όλης της Ελλάδας για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. Οι έρευνες συνεχίζονται και οι καταθέσεις θα έρθουν να ρίξουν φως στη διαλεύκανση των θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», υπάρχει μια άτυπη ομάδα με επικεφαλής άξιους ιατροδικαστές που θα παραδώσουν τα πορίσματά τους στο άμεσο χρονικό διάστημα. Θα είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας αλλά και όλα τα πορίσματα από τους αιφνίδιους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία για τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις της μικρής Τζωρτζίνας, που έγιναν γνωστά δεν βρέθηκαν δείγματα ασφυκτικού θανάτου, αλλά ούτε και καρδιολογικό πρόβλημα.

Το ενδιαφέρον, επομένως, στρέφεται τώρα στις ουσίες που είχε λάβει το παιδί και προκάλεσαν βλάβες στο ήπαρ και τον πνεύμονα. Ζητείται να υπάρξει σύγκριση με τις ουσίες που χορηγούνταν κανονικά στο κοριτσάκι από τους γιατρούς, αν και εκτιμάται ότι οι ουσίες αυτές δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν τέτοιο ακαριαίο θάνατο.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, όταν το μικρότερο παιδί της οικογένειας, η Ίριδα, «έφυγε» από τη ζωή -τον Μάρτιο του 2021- ο πατέρας ζήτησε να γίνει ιατροδικαστική έκθεση στα Ιωάννινα. Και αυτό, καθώς το 2019 είχε κατατεθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου, επειδή το εύρημα της ιατροδικαστικής έκθεσης για τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας δεν ήταν πιστευτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ