Πειθαρχική έρευνα ζητά με έγγραφό του προς τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη το υπουργείο Δικαιοσύνης, για να διερευνηθούν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν μετά το θάνατο των μικρών κοριτσιών από την Πάτρα. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα η έρευνα αφορά στους ιατροδικαστές της Μαλένας και της Ίριδας (Τσάκωνα και Τσόλια) όπου ζητείται να εξακριβωθεί τι συνέβη με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και να ελεγχθεί η ορθότητα των αναφορών.

Όπως αναφέρεται, η έρευνα, την οποία θα διενεργήσει ο κ. Καρακούκης για τους ιατροδικαστές είναι ανεξάρτητη από την ιατροδικαστική εξέταση, που έχει αναλάβει μαζί με τον συνάδελφο του, ιατροδικαστή κ. Καλογριά, για τις συνθήκες θανάτου των δυο μικρών κοριτσιών Μαλένας και Ιριδας.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση των τριών κοριτσιών της οικογένειας της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη τα οποία πέθαναν το ένα μετά το άλλο είναι ραγδαίες. Μετά την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για την 9χρονη Τζωρτζίνα, ο Μάνος Δασκαλάκης στρέφεται εναντίον της. Την ίδια στιγμή διεξάγεται έρευνα και για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών: της Μαλένας και της Ίριδας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Μάνος Δασκαλάκης σκέφτεται να προχωρήσει σε τεστ πατρότητας και αυτό έχει εξοργίσει την 33χρονη.

Πώς θα μπορούσαν, τα αποτελέσματα ενός τεστ πατρότητας να επηρεάσουν τις έρευνες για τους θανάτους των τριών κοριτσιών;

«Με το τεστ DNA θα αποδειχθούν τα πάντα. Αν αποδειχθεί ότι δεν είναι δικά του τα παιδιά, τα πράγματα αλλάζουν. Θα βοηθήσει πολύ να δούμε ποια ήταν τα κίνητρα. Θα δώσει σωστή απάντηση στο κομμάτι των κινήτρων και πιστεύω ότι θα έρθουν και άλλες αποκαλύψεις. Τα πουλάκια θα αρχίσουν να κελαηδούν και από τις δύο πλευρές. Θα χυθεί άπλετο φως», είπε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος στο δελτίο του Star σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ