Κατηγορηματική ήταν στις δηλώσεις της στο Live News η ιατροδικαστής Άννα Ράζου αναφορικά με την υπόθεση της Πάτρας και τον θάνατο της Ίριδας. Το έξι μηνών μωρό της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη ήταν το δεύτερο κατά σειρά παιδί που πέθανε. Ο θάνατός της, όπως και εκείνος του πρώτου παιδιού της Μαλένας βρίσκονται ξανά υπό διερεύνηση ώστε διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις κατέληξαν τα δύο κοριτσάκια.

«Αυτό που είναι σημαντικό να ειπωθεί είναι ότι στην Ίριδα τα στοιχεία είναι ήδη πάρα πολλά. Όπως και πολλοί συνάδελφοί μου εδώ και αρκετές μέρες έχουν πει σε όλα τα μέσα, τα στοιχεία που έχουμε για την Ίριδα είναι τα στοιχεία τα οποία καθορίζουν έναν ασφυκτικό θάνατο. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε και να καταλάβουν και οι τηλεθεατές σας είναι ότι την ώρα που προκαλούμε έναν ασφυκτικό θάνατο, πρέπει να εξεταστεί ποιοι είναι κοντά στον άνθρωπο αυτόν ο οποίος είναι σε αυτή την κατάσταση.

Αυτός ο ασφυκτικός θάνατος είναι σίγουρο ότι είναι εγκληματική ενέργεια. Καταρχήν ο ασφυκτικός θάνατος είναι από μόνο του ανθρωποκτονία. Δεν είναι παθολογικά αίτια. Τα παθολογικά αίτια τα ονομάζουμε διαφορετικά.

Εμείς δεν είμαστε αστυνομικοί. Αυτό που μπορούμε με βεβαιότητα να απαντήσουμε είναι ότι ο δράστης ήταν στο σπίτι με το μωρό. Τώρα ποιος είναι ο δράστης θα απαντηθεί.

Τα ευρήματα στην Ίριδα είναι τόσο ξεκάθαρα, ώστε μας δίνουν κατευθυντήριες οδηγίες για το τι θα γίνει με τη Μαλένα, το πρώτο παιδί που πέθανε. Είναι πολύ σημαντικό τις επόμενες ημέρες να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από τους συναδέλφους έτσι ώστε όλοι στην ιατροδικαστική κοινότητα να έχουμε τις απαντήσεις», ανέφερε η ιατροδικαστής Άννα Ράζου στην εκπομπή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ