Στο «μικροσκόπιο» των ερευνών μπαίνει σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, έπειτα από μαρτυρίες και καταγγελίες για τις συνθήκες που γράφτηκε ο επίλογος της ζωής της. Η 69χρονη που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα καθώς έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2020, με τη Ρ. Πισπιρίγκου να έχει δηλώσει πως έφυγε από τη ζωή λόγω καρκίνου. Η γυναίκα είχε παραχωρήσει ένα από τα διαμερίσματά της στο ζευγάρι των τριών παιδιών που πέθαναν στην Πάτρα.

Το ρεπορτάζ του Live News αναφέρει διεξοδικά κάποια σημεία της υπόθεσης.

Επιπλέον στην εκπομπή που παρουσιάζει ο Νίκος Ευαγγελάτος έφερε στο φως μαρτυρία από άνθρωπο που φέρεται να ήταν στο περιβάλλον της σπιτονοικοκυράς. «Είχε κάποιο κινητικά προβλήματα στα πόδια. Για καρκίνο δεν είχε αναφέρει ποτέ η ίδια. Την έβλεπα κάθε εβδομάδα περίπου 2-2,5 ώρες. Μου έλεγε σχεδόν τα πάντα. Μου είχε πει αρκετές φορές πράγματα για τη Ρούλα και τον Μάνο. Πώς είχαν γνωριστεί, πώς πήγαν στο σπίτι, πότε άρχισε να φοβάται. Οι φόβοι της ήταν τον τελευταίο καιρό μετά τον θάνατο του πρώτου παιδιού μην πειράξουν και την ίδια.

Είχε αλλάξει η συμπεριφορά του Μάνου και της Ρούλας, είχαν γίνει πιο πιεστικοί κυρίως στο θέμα να την παρακολουθούν και να την προσέχουν, που αυτή ήταν η συμφωνία για να μείνουν στο σπίτι. Έδειχναν αδιαφορία. Μπορεί η ίδια να είχε αντιληφθεί κάτι που να μην μου το είχε πει ευθέως. Ο φόβος της ήταν να μην της κάνουν κάτι, επειδή δεν την έβλεπε κανένας και δεν είχε συναναστροφές με κόσμο», ανέφερε ο μάρτυρας.

Επιπλέον, ο ίδιος αναφέρει: «Τα τελευταία 4-5 χρόνια έπαιρνε μόνο φαγητό απ’ έξω. Έλεγε: “Θέλω να ξέρω τι τρώω. Δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν”».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ