O Απόστολος Λύτρας, συνήγορος της μητέρας των τριών παιδιών που έφυγαν από τη ζωή το ένα μετά το άλλο στην Πάτρα μίλησε στο δελτίο του Αnt1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου. Αρχικά ο δικηγόρος θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει μιλήσει δύο φορές σε μια τηλεοπτική εκπομπή και έχει δώσει και μία συνέντευξη και όλες οι υπόλοιπες δηλώσεις που αναπαράγονται δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. «Η μητέρα έχει μιλήσει δύο φορές σε μια τηλεοπτική εκπομπή τηλεφωνικά και έχει δώσει και μια συνέντευξη. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται ότι μίλησαν μαζί της, κάρτες με τα λεγόμενα της που αναπαράγονται, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, δεν έχει μιλήσει με όσους επικαλούνται ότι συνομιλούν με την μητέρα και μάλιστα έχουν και κάρτες με τα λεγόμενα της».

Στη συνέχεια ο Απόστολος Λύτρας και για τα ΜΜΕ: «Υπάρχει δημοσιογραφικός κανιβαλισμός με πράγματα που ουδέποτε έχουν συμβεί, όπως ότι το τρίτο παιδί έφαγε τσιγάρα και νοσηλεύθηκε επί 30 ημέρες στην Εντατική. Δημοσιογράφος δημοσίευσε φωτογραφίες από το νεκροτομείο.

Άλλος δημοσίευσε προσωπικά ιατρικά δεδομένα που δεν έχουν σχέση με την υπόθεση. Και μάρτυρες που εμφανίζονται δεν έχουν καμία σχέση. Βγαίνουν άνθρωποι που αναφέρουν πως ήταν του περιβάλλοντος τους και που το ζευγάρι δεν τους γνωρίζει καν. Θα λογοδοτήσουν κάποιοι για αυτή την ανθρωποφαγία. Δεν είναι κατηγορούμενοι. Δεν έχουμε κατηγορούμενους σε αυτή την υπόθεση.

Το τι υβριστικά μηνύματα η γυναίκα. Δεν μπορεί να βγει από το σπίτι της, την βρίζουν, της λένε ότι σκότωσε τα παιδιά της», σημείωσε.

Παράλληλα, ο Απόστολος Λύτρας αναφέρθηκε στις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από πως η έκθεση του παθολογοανατόμου δεν αποδίδει τον θάνατο της Τζωρτζίνας σε ασφυξία, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ΜΜΕ που γράφουν ότι επιβεβαιώνονται ενώ μέχρι χθες έκαναν λόγο για ασφυκτικό θάνατο.

«Κάπου πρέπει να μπει ένα φρένο. Εμείς από την πρώτη στιγμή περιμένουμε να βγουν όλες οι εξετάσεις», είπε ο κ. Λύτρας, λέγοντας ακόμη πως «ο πατέρας μου μετέφερε ότι ο σύζυγος του ήταν μια εξαιρετικής μητέρα που ήταν διαρκώς πάνω από τα παιδιά της. Ακούσαμε και από σοβαρό μέσο ενημέρωσης, ότι άργησε να πάει στην κηδεία του παιδιού τους γιατί έπινε καφέ. Μιλάμε για κανιβαλισμό».

«Αν υπάρξει κατηγορούμενος ή κατηγορούμενη θα το δούμε τότε. Περιμένουμε από τους γιατρούς και τους ιατροδικαστές, αυτούς που έχουν δει και εξετάσει τα παιδιά και όχι από όσους έχουν δει φωτογραφίες και βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις. Από αυτούς περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξουν», είπε ο Απόστολος Λύτρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ