Στον θάνατο της Μαλένας, ενός εκ των τριών κοριτσιών της οικογένειας της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη αναφέρθηκε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή Live News. Όπως ανέφερε και ο Νίκος Ευαγγελάτος μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι η Μαλένα ήταν νεκρή όταν οι γιατροί μπήκαν στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει κατάθεση του γιατρού της ΜΕΘ ο οποίος έσπευσε έσπευσε στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίς», όπου νοσηλευόταν η μικρή Μαλένα, από το νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού. Για την ακρίβεια υπάρχουν αλλεπάλληλες καταθέσεις καθώς πρόκειται για τον ίδιο γιατρό που δύο χρόνια αργότερα προσπάθησε να κάνει ανάνηψη στην μεγάλη κόρη της οικογένειας, τη Τζωρτζίνα.

Όπως μετάφερε στο Live News ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο γιατρός κατέθεσε στις Αρχές ότι όταν τον κάλεσαν από το νοσοκομείο και πήγε στο δωμάτιο, η Μαλένα ήταν ήδη νεκρή για περίπου 20 λεπτά. Συνεκτίμησε ότι χρειάστηκε 10 λεπτά ο ίδιος για να μετακινηθεί από το ένα νοσοκομείο στο άλλο.

Τα ερωτήματα που έθεσε ο δημοσιογράφος και μένει να απαντηθούν είναι για το τι συνέβη στα 10 λεπτά που υπολείπονται. Αν δηλαδή ήταν τα λεπτά που χρειάστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου για να καλέσει τους γιατρούς και εκείνοι στη συνέχεια ζήτησαν βοήθεια, όπως επιβεβαιώνει το πρωτόκολλο ή αν οι γιατροί προσπάθησαν αυτά τα 10 λεπτά να σώσουν την Μαλένα και όταν είδαν ότι είναι ανέφικτο κάλεσαν τον γιατρό.

«Φως» σε αυτό φαίνεται να ρίχνει η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία έχει καταθέσει κατά των γιατρών του Αγλαΐα Κυριακού: «Δεν έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ ούτε ανάνηψη. Κάλεσαν τη ΜΕΘ του Αγλαΐα να πάρουν οδηγίες για ένεση ενδοκάρδιας αδρεναλίνης και ατροπίνης, με ρωτούσαν τα κιλά της και έφερναν το ένα οξύμετρό πίσω από το άλλο, γιατί δε λειτουργούσαν. Μετά από 10 λεπτά έφτασαν οι γιατροί της ΜΕΘ».

Όσα είπε στην κατάθεσή της η 33χρονη φαίνεται να καταρρίπτουν και τον άλλο της ισχυρισμό, ότι οι εκδορές που έγιναν στο πρόσωπο της Μαλένας μπορεί να έγιναν από τους γιατρούς που έσπευσαν να της κάνουν ΚΑΡΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ