Στο στόχαστρο της Ρούλας Πισπιρίγκου και της οικογένειας της βρέθηκε ο Γρηγόρης Λέων, όπως προκύπτει από το δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Το Δελτίο Τύπου που έφερε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος της οικογένειας της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, ανέφερε, μεταξύ άλλων, το όνομα του Γρηγόρη Λέων και, ανάμεσα σε πολλά, αναφέρθηκε στις εμφανίσεις που έχει κάνει ο ίδιος, με την επιστημονική του ιδιότητα, τόσο σε τηλεοπτικές, όσο και σε ραδιοφωνικές εκπομπές.

Το Δελτίο Τύπου ανέφερε: «Διαψεύδουμε πλήρως την πληροφορία που μεταδόθηκε σε τηλεοπτικά μέσα ότι δήθεν έχουμε προτείνει στον Ιατροδικαστή κ. Λέων να αναλάβει ως τεχνικός μας σύμβουλος για την υπόθεση της Ρούλας.

Ο συγκεκριμένος ιατροδικαστής συμμετέχει καθημερινά σε εκπομπές μιλώντας ανεύθυνα για μία υπόθεση της οποίας δεν έχει δει ποτέ του κανένα έγγραφο και κερδίζει τηλεοπτική προβολή και δημοσιότητα πάνω από τους τάφους των τριών αγαπημένων μας παιδιών. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η επιστημονική εγκυρότητα των απόψεών του είναι πολύ περιορισμένη. Για τον λόγο αυτό δεν θα υπήρχε ποτέ η πιθανότητα να τον επιλέξουμε ως τεχνικό μας σύμβουλο»

Ο Γρηγόρης Λέων, με τη σειρά του, απάντησε χαρακτηριστικά σε όλα αυτά που ειπώθηκαν εις βάρος του. Ο ίδιος, μιλώντας στην εκπομπή Tlive ανέφερε:

«Κοιτάξτε, εγώ σέβομαι απόλυτα τη θέση του κάθε κατηγορούμενου και μάλιστα, όταν η θέση αυτή είναι δυσμενής, αντιλαμβάνομαι την όποια ακραία αντίδραση. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι από την αρχή που ουσιαστικά η ίδια η οικογένεια επέλεξε να δημοσιοποιήσει όλα τα επιστημονικά δεδομένα που αφορούσαν στους θανάτους των δύο πρώτων παιδιών… 

Άρα από τη στιγμή που έδωσε στους δημοσιογράφους και στα Μέσα μία τέτοια πληροφορία, εύλογο ήταν ότι καλέσατε εμένα και άλλους συναδέλφους για να εκφέρουμε την επιστημονική μας άποψη. Τώρα, γιατί έχουν στοχοποιήσει εμένα, αυτό το αντιλαμβάνομαι και συμμερίζομαι την όποια αντίδρασή τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ