Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων στο Ρίο, Ανδρέας Ηλιάδης, μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και απάντησε σχετικά με την κεταμίνη που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα και τα όσα υποστηρίζει ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης δήλωσε: «Tα φάρμακα που έχει αναφέρει ο δικηγόρος αφορούν σε δοσολογίες που περιγράφονται στο διάγραμμα επειγόντων φαρμάκων της μονάδας και δεν αφορούν σε φάρμακα που έλαβε η ασθενής. Η Τζωρτζίνα είχε λάβει κεταμίνη μία φορά, αυστηρά σε θεραπευτική δόση, τα ξημερώματα της 14ης Απριλίου του 2021 και για τη διατήρηση της καταστολής, ενώ βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένη και υποστηριζόμενη μηχανικά μέσω αναπνευστήρα. κατά την προσπάθεια διάσωσης του εγκεφάλου της από το κυτταροτοξικό οίδημα που δημιούργησε η καρδιακή ανακοπή».

«Δίνεται αφού υπολογιστεί αυστηρά και καταγραφεί η δόση από τους Εντατικολόγους Παίδων στον χώρο της ΜΕΘ. Μετά την χρήση, η αμπούλα καταγράφεται και υπογράφεται από τον ιατρό που την έδωσε. Την επόμενη μέρα ενημερώνεται το κεντρικό φαρμακείο το οποίο αντικαθιστά αμέσως την κεταμίνη, έτσι ώστε η ποσότητα να παραμένει σταθερά στις 3 αμπούλες που φυλάσσονται στον χώρο κλειδωμένο μέσα στην εντατική μας», συνέχισε.

«Η συνταγογράφηση της κεταμίνης γίνεται πάντα ονομαστικά και αφορά αποκλειστικά στον συγκεκριμένο ασθενή. Ο δικηγόρος δεν πρόσεξε ότι το φάρμακο που αναφέρει δεν αφορά φάρμακα που έλαβε η Τζωρτζίνα, αλλά είναι καρτέλες που τοποθετήθηκαν στο κρεβάτι της ασθενούς τις ημέρες που πρωτομπήκε στην μονάδα, και δεν αφορούν συνταγογράφηση», κατέληξε.

Η κεταμίνη είναι η ουσία που βρέθηκε στο αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας, από την Πάτρα, που έφυγε από τη ζωή, μετά τις δύο αδερφές της, Μαλένα και Ίριδα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ