Συνεχίζεται η έρευνα για τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα που έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο. Μετά την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωτζίνας, στην οποία φαίνεται ότι χορηγήθηκε θανατηφόρα ποσότητα κεταμίνης, έρχονται και νέα στοιχεία στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, υπάρχουν πληροφορίες και για άλλες ουσίες που φέρεται να χορηγούνταν στην Τζωρτζίνα, εκτός της κεταμίνης.

Έγγραφα γιατρών από την Πάτρα, σύμφωνα με το Mega, κάνουν λόγο για αναισθητικά φάρμακα, λόγω της υποξυγοναιμίας που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, στους δικαστικούς λειτουργούς αναμένεται να κατατεθούν έγγραφα από γιατρούς που δείχνουν ότι χορηγούνταν στη Τζωρτζίνα και άλλες ουσίες, εκτός της κεταμίνης, που προκαλούσαν πτώση των επιπέδων του οξυγόνου.

Ειδικότερα, υπάρχουν έγγραφα και αναφορές γιατρών από την Πάτρα, προτού δοθεί η πληροφορία για την κεταμίνη στο νοσοκομείο «Αγλαϊα Κυριακού», που απέδιδαν τα επεισόδια που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα σε υποξυγοναιμία, πιθανώς από αναισθητικά φάρμακα.

Μάλιστα, οι γιατροί που θα καταθέσουν στην 18η ανακρίτρια αναμένεται να αναφέρουν ότι η 9χρονη εμφάνιζε ακόμη ένα ύποπτο σύμπτωμα, ανέβαζε υψηλό πυρετό για πολύ λίγο, κάτι που οδηγεί σε πιθανή χορήγηση αναισθητικής ουσίας.

Η φωτογραφία ντοκουμέντο από το μόνιτορ της Τζωρτζίνας

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος στο αυριανό «Βήμα» δημοσιεύεται φωτογραφία από το μόνιτορ της Τζωρτζίνας. Εκεί όπως φαίνεται το παιδί δεν παρουσίαζε κανένα παθολογικό πρόβλημα, πέρα από την εγκεφαλοπάθεια που έπαθε από την ύποπτη ανακοπή.

Ακόμη, αναφέρθηκε ότι όσο ήταν στη ΜΕΘ το κορίτσι φαινόταν υγιές και όταν έβγαινε από τη ΜΕΘ και πήγαινε στο δωμάτιο με τη συνοδεία της μητέρας του πάθαινε τα επεισόδια. «Όταν ήταν η μητέρα παρούσα βλέπαμε κατάρρευση του καρδιογραφήματος και τις βραδυκαρδίες», ανέφερε ο δημοσιογράφος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ