Στα ΓΑΔΑ οδηγήθηκε και κρατείται από χθες το βράδυ η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος της και την κατηγορία της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας από πρόθεση. Μάλιστα, σε λίγη ώρα η 33χρονη από την Πάτρα πρόκειται να οδηγηθεί ενώπιων ανακριτή και Εισαγγελέα για να δώσει εξηγήσεις. Ωστόσο, το πρώτο βράδυ της στη ΓΑΔΑ η Ρούλα Πισπιρίγκου παρέμεινε αμίλητη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Happy Day και της Ευάννας Ζουμπούρογλου που βρίσκεται έξω από τη ΓΑΔΑ, η Ρούλα Πισπιρίγκου πέρασε όλο το βράδυ της στον 11ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών και παρέμεινε αμίλητη αρνούμενη να απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών.

Κάποια στιγμή μάλιστα αναρωτήθηκε τον λόγο για τον οποίο βρίσκεται εκεί η ίδια εκεί. Όπως έγινε γνωστό η κράτησή της έγινε σε ειδικά διαμορφωμένο κελί προκειμένου να είναι μόνη της και να αποφευχθεί η πιθανότητα να προσπαθήσει να κάνει κακό στον εαυτό της. Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου κατάφερε κάποια στιγμή και να κοιμηθεί.

Από τη δική του πλευρά ότι ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας δεν έχει πάει να την επισκεφθεί, όπως και κανείς άλλος δικηγόρος. Η Σταματίνα Τσιμτσιλή, μάλιστα, αποκάλυψε πως το κινητό τηλέφωνο του Απόστολου Λύτρα από χθες το απόγευμα παραμένει κλειστό και υπάρχουν σκέψεις για να παραιτηθεί.

Τι αποκάλυψε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Τσαντίρης

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ιατροδικαστής Σωτήρης Τσαντίρης ανέφερε ότι με ανασκόπηση των ευρημάτων μπορεί να βρεθεί ότι η μητέρα μπορεί να χορήγησε κεταμίνη και στα άλλα δύο παιδιά. «Θεωρώ ότι και στο πρώτο παιδάκι χρησιμοποιήθηκε αυτή η ουσία, αυτή είναι η άποψή μου» είπε.

«Είναι πολύ πιθανόν η Τζωρτζίνα να μην πέθανε την πρώτη φορά που του έδωσε κεταμίνη. Έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλα εγκλήματα. Δούλευε κάποιος που ξέρει σε φαρμακαποθήκη;» αναρωτήθηκε ο ιατροδικαστής.

Οι εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας

Με τη βοήθεια των ιατροδικαστών και την ανάλυση του εργαστηρίου του ΑΠΘ, διαπιστώθηκε πως στην Τζωρτζίνα υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση κεταμίνης.

Στον οργανισμό της βρέθηκαν ποσότητες κεταμίνης 6 mg ανά λίτρο αίματος. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η κεταμίνη εξαφανίζεται από ζωντανούς οργανισμούς μέσα σε μιάμιση ώρα περίπου, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι αυτός που το χορηγούσε στο παιδί, το γνώριζε.

Η κεταμίνη προκαλεί σπασμούς. Τα συνολικά εννέα επεισόδια της Τζωρτζίνας ενδεχομένως οφείλονται σε χορήγηση κεταμίνης. Άρα, είναι πιθανό να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Τι είναι η Κεταμίνη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τζωρτζίνα λάμβανε μυοχαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά φάρμακα που δίνονταν στις ίδιες δόσεις στη ΜΕΘ και την Παιδιατρική Πατρών, καθώς και το νοσοκομείο Παίδων. Τα φάρμακα αυτά δεν της είχαν προκαλέσει κάποιο πρόβλημα ενώ γιατροί σημειώνουν πως δεν προκαλούν ανακοπές.

Η ουσία αυτή είναι η κεταμίνη. Η εκπομπή Live News μετέδωσε ότι η ουσία αυτή χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων από κτηνιάτρους, και σε μικρότερες ποσότητες ως αντικαταθλιπτικό. Στην περίπτωση που χορηγηθεί σε μεγάλες ποσότητες (μία αμπούλα) μπορεί να προκαλέσει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και θάνατο μέσα σε 15-20 λεπτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ