Τρεις ημέρες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανέβαλε το ταξίδι του στις Βρυξέλλες και έκανε δημόσιες δηλώσεις για την απόφαση που έλαβε να παραιτηθεί.

«Έχω την εμπειρία να μην παίρνω πια αυτές τις αποφάσεις εν θερμώ. Ξέρω καλά ότι οι αποφάσεις μου έχουν επιπτώσεις και σε άλλους ανθρώπους», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή των δηλώσεών του.

«Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε έναν νέο κύκλο στον ΣΥΡΙΖΑ»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα δήλωσε τη βραδιά των εκλογών, αλλά και την ανάγκη να εφευρεθεί ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό αφορά πρώτα εμένα που ήμουν επικεφαλής στον ιστορικό κύκλο που κλείνει. Παρέλαβα σε ηλικία 34 ετών ένα μικρό κόμμα της Αριστεράς. Το ταξίδι που κάναμε μαζί ήταν επικίνδυνο ορισμένες φορές αλλά συναρπαστικό», είπε, περιγράφοντας τον κύκλο που κλείνει.

«Δεν θα είμαι υποψήφιος στην εκλογή νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ»

«Θα ήταν υποκριτικό αυτό τον νέο κύκλο να μην τον στηρίξω με τις πράξεις. Έχω εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό του κόμματος. Αποφάσισα να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του κόμματος. Την άμεση προσφυγή στις διαδικασίες που δεν θα είμαι υποψήφιος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ