Παραιτήθηκε από το αξίωμά της η Λιζ Τρας ενώ αναμένονται δηλώσεις. Η 47χρονη πολιτικός που όλοι έλεγαν ότι έβαλε στόχο να γίνει πρωθυπουργός της Βρετανίας και τον πέτυχε, έμεινε στο θώκο της μόνο για 45 ημέρες. Η Λιζ Τρας έμεινε στην ιστορία ως η πρωθυπουργός με την μικρότερη θητεία στην Αγγλία.

Την παραίτησή της ανακοίνωσε η ίδια έξω από την Νταουνιγκ Στριτ. Στη λιτή δήλωσή της, η Τρας είπε ότι ενημέρωσε τον Βασιλιά Κάρολο, ότι παραιτείται από πρόεδρος του Συντηρητικού κόμματος και συνεπώς από πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ποια είναι η Λίζ Τρας

Η Λιζ Τρας είναι 47 ετών και γεννήθηκε στην Οξφόρδη. Είναι παντρεμένη με τον λογιστή Hugh O’Leary και έχουν δυο κόρες στην εφηβεία. Ο πατέρας της ήταν καθηγητής μαθηματικών και η μητέρα της νοσοκόμα. Σπούδασε οικονομικά και φιλοσοφία και όσοι την ξέρουν, μιλούν για μια γυναίκα φιλόδοξη με πυγμή και θέληση.

Όταν ήταν νεαρή πήγαινε με την μητέρα της σε πορείες κατά της κυβέρνησης Θάτσερ και λάμβανε μέρος σε εκστρατείες για τον πυρηνικό αφοπλισμό. Τους γονείς της, του είχε χαρακτηρίσει η ίδια ως αριστερούς ακτιβιστές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ