Είναι ο αθλητής που κάνει την Ελλάδα υπερήφανη μέσα από τις διακρίσεις του σε διεθνή τουρνουά τένις,. Όμως κατά καιρούς ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη με τις ατάκες που σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

Τη Δευτέρα Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε αποκλειστικά στο «Πρωινό» για την πορεία του στο τένις, τους αντιπάλους του, τον πατέρα του που θεωρεί τον καλύτερο προπονητή και το toilet break. Τι είπε για την Μαρία Σάκκαρη και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Όταν ρωτήθηκε για τα social media που χρησιμοποιεί τακτικά, ο ίδιος απάντησε: «Είναι κάτι το οποίο γουστάρω εγώ προσωπικά. Θέλω να βρω την φωνή μου μέσω της πλατφόρμας την οποία χρησιμοποιώ. Για μενα είναι σημαντικό να προσφέρω κάτι διαφορετικό πέρα από το να παίζω μόνο τένις. Έχω όπως και οι υπόλοιποι άλλοι άνθρωποι γνώμες και τις υποστηρίζω με τον τρόπο αυτό».

Όσο για τον τόπο διαμονής του (σ.σ. στη Νότια Γαλλία στην ακαδημία Μουράτογλου) και το γεγονός πως δεν έχει επιλέξει να έρθει μόνιμα στην Ελλάδα, ο ίδιος τόνισε: «Για μένα, η ακαδημία Μουράτογλου είναι μια μεγάλη στήριξη. Έχουν υποστηρίξει και τα αδέρφια μου. Νιώθω πιο άνετα να βρίσκομαι στη Νότια Γαλλία παρά στην Ελλάδα. Οι συνθήκες προπονήσεις είναι καλύτερες. Έχω την δυνατότητα να προπονούμαι όλο τον χρόνο σε καλές συνθήκες. Πιστεύω ότι το κέντρο του Τένις είναι η Νότια Γαλλία αυτή τη στιγμή. Σκέφτομαι να γυρίσω στην Ελλάδα κάποια στιγμή σε μερικά χρόνια.»

Όσο για τον θόρυβο που προκάλεσε η δήλωσή του πως δεν έχει κάνει το εμβόλιο, ο Στέφανος είπε: «Εγώ προσωπικά ποτέ δεν προώθησα τον εμβολιασμό. Να ξεκαθαρίσω κάτι, δεν ήμουν ποτέ κατά του εμβολιασμού. Υποστηρίζω οποιονδήποτε θέλει να εμβολιαστεί. Εγώ δεν είμαι γιατρός, είμαι αθλητής και η άποψη μου μπορεί αν μην είναι η καλύτερη.» Όταν ρωτήθηκε για το αν τελικά θα κάνει το εμβόλιο ο ίδιος ανέφερε ότι έχει σκοπό να εμβολιαστεί μέσα στη χρονιά κυρίως για κοινωνικούς λόγους. «Το κάνω για να έχω μια κανονική κοινωνική ζωή».

Δείτε παρακάτω το

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ