Από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο της σύγκρουσης ήταν ο Θανάσης Παιδής, περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας. Οι εικόνες που αντίκρισε δύσκολα αποτυπώνονται σε λέξεις.

«Ακόμη και τώρα δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που αντίκρισα. Υπήρχε μια χαοτική κατάσταση, μια άμορφη μάζα σιδερικών, φωτιά και καπνοί. Ένα χάος. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μυρωδιά του θανάτου που απλωνόταν σε όλη την περιοχή. Δεν μπορούσαμε στην αρχή να καταλάβουμε ποιο βαγόνι είναι της εμπορικής και ποιο της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα με τους πυροσβέστες να κατεβαίνουν κάτω με μαύρες σακούλες και να βάζουν στη σακούλα την πρώτη σορό. Αυτό ήταν σοκαριστικό. Αμέσως μετά οι νεκροί γίνονταν 2, στο επόμενο δεκάλεπτο 8 και μετά από μισή ώρα έφτασαν τους 16. Αυτό που λέγαμε εκείνη τη στιγμή ήταν “Θεέ μου, πού θα σταματήσει αυτό το πράγμα;”. Όταν μας είπαν ότι από τα βαγόνια 1 και 2 δεν έχει μείνει τίποτα, εκεί καταλάβαμε ότι ο αριθμός των νεκρών θα είναι πάρα πολύ μεγάλος» λέει στο ΟΚ! ο Θανάσης Παιδής.

«Η Πυροσβεστική έριχνε τόνους νερού για να σβήσει τη φωτιά συνέχεια. Τη στιγμή που ήμουν εκεί ανακάλυψα ότι ένας φίλος μου ήταν μέσα στο τρένο. Τον πλησίασα και τον ρώτησα αν έχει χτυπήσει. “Χτύπησα λίγο” μου απάντησε. Δίπλα του ήταν μια παρέα νεαρών παιδιών που είχαν τραυματιστεί. Ήταν όλοι σοκαρισμένοι. Μια άλλη γυναίκα που αναζητούσε τον γιο της προσπάθησε να περάσει την κόκκινη κορδέλα που είχε βάλει η αστυνομία. Ήθελε να κατέβει κάτω για να τον βρει. Δεν την άφησαν. Δύο ημέρες μετά, ενώ βρισκόμουν και πάλι στο σημείο της σύγκρουσης, άκουσα σπαρακτικές φωνές. Κοίταξα στη γέφυρα και αντίκρισα τρεις ανθρώπους ντυμένους στα μαύρα. Ο σπαραγμός τους ακουγόταν σε όλη την κοιλάδα».

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ