O Κώστας Ονισένκο ζει με την οικογένεια του στο Κίεβο. Το πρωί της Πέμπτης ξύπνησαν με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Όλα ξεκίνησαν περίπου ένα τέταρτο μετά το διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν κατά το οποίο ουσιαστικά κήρυξε τον πόλεμο. Ο δημοσιογράφος έδινε ανταποκριτή εκείνη την ώρα στον ραδιοφωνικό σταθμό του Real Fm και μάλιστα ακούστηκαν οι εκρήξεις.

Από τις πρώτες ώρες της εισβολής ο Κώστας Ονισένκο μεταδίδει τα νέα μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook.

«Πολλοί εγκαταλείπουν το Κίεβο. Πολλοί έχουν κατέβει στα υπόγεια. Δύσκολο να εξηγήσει κανείς στα παιδιά τι συμβαίνει. Λέμε πως είναι ένα παιχνίδι αυτό. Ευτυχώς τα παιδιά έχουν μαζευτεί όλα μαζί και παίζουν. Δεν έχει μεγάλη σημασία για αυτά αν παίζουν στην αλάνα ή σε ένα υπόγειο κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού. Κύριε, προστάτεψε τα παιδιά μας», μεταδίδει.

Πολλοί εγκαταλείπουν το Κίεβο. Πολλοί έχουν κατέβει στα υπόγεια. Δύσκολο να εξηγήσει κανείς στα παιδιά τι συμβαίνει….

Posted by Kostas Onisenko on Wednesday, February 23, 2022

«Ο Ουκρανικός στρατός δεν εγκατέλειψε. Μάχονται σαν λεοντάρια. Ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί. Κρατάμε», γράφει σε μια από τις αναρτήσεις του.

Ο Ουκρανικός στρατός δεν εγκατέλειψε. Μάχονται σαν λεοντάρια. Ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί. Κρατάμε

Posted by Kostas Onisenko on Wednesday, February 23, 2022

Σε ένα live που έκανε στη συνέχεια εξηγεί αναλυτικά πώς ξεκίνησαν οι επιθέσεις της Ρωσίας και ποια είναι η κατάσταση σε όλη την Ουκρανία.

«Υπάρχουν θύματα. Σε όλη την Ουκρανία έγιναν επιθέσεις ταυτόχρονα. Και στη δυτική Ουκρανία που θεωρούσαμε ότι ήταν ασφαλής περιοχή. Βεβαίως, το μεγαλύτερο κομμάτι το δέχτηκε η ανατολική Ουκρανία, δηλαδή η κατεύθυνση της Μαριούπολης, το Χάρκοβο και οι γύρω πόλεις καθώς εκεί επιχείρησαν αμέσως και οι χερσαίες δυνάμεις», εξηγεί.

Περιγράφει τις ουρές χιλιομέτρων στα βενζινάδικα, στα super market και στα φαρμακεία. Οι κάτοικοι του Κιέβου είτε προσπαθούν να φύγουν άμεσα είτε όσοι δεν μπορούν να μαζέψουν προμήθειες.

Λιγα πραγματα για την κατασταση στην Ουκρανια

Posted by Kostas Onisenko on Thursday, February 24, 2022

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ