Το επόμενο μεγάλο τριήμερο μετά το Πάσχα είναι το τριήμερο της Πρωτομαγιάς και δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέφτονται είτε να ταξιδέψουν, είτε να προγραμματίσουν μια βόλτα στην εξοχή. Τι καιρό θα κάνει όμως το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα της Πρωτομαγιάς; Ο καταξιωμένος προγνώστης του καιρού και πρώην διευθυντής των προγνώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Νίκος Καντερές μιλά στο okmag.

Καλός ο καιρός με λίγες συννεφιές στο τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο και την Πρωτομαγιά θα είναι σύμμαχος για έξοδο τόσο στην ηπειρωτική, όσο και στη νησιωτική Ελλάδα.

Στα νησιά τα μποφόρ δεν θα είναι απαγορευτικά. Το Σάββατο τα μποφόρ θα φθάνουν τα 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα έχουμε 3 με 6 μποφόρ. Οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες και στο Αιγαίο και στο Ιόνιο Πέλαγος. Τα μποφόρ θα εξασθενίσουν την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Σε ό,τι αφορά την ηπειρωτική Ελλάδα θα υπερτερήσει η ηλιοφάνεια. Το Σάββατο 29 Απριλίου θα έχουμε ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, την Κυριακή θα συννεφιάσουν κάποιες περιοχές και τη Δευτέρα θα υπάρχουν κάποιες βροχές στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα.

Ο καιρός όμως δεν θα είναι απαγορευτικός και αυτές οι βροχές δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο για τις αποδράσεις του κόσμου. Σε γενικές γραμμές ο καιρός θα είναι καλός αυτό το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού με βροχές από την επόμενη Τετάρτη

Από Τετάρτη και Πέμπτη θα υπάρξει αλλαγή. Οι βροχές θα είναι περισσότερες και πιο έντονες και στην Αττική για να φτιάξει ο καιρός την επόμενη παρασκευή και το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ