Ο Τόλης Βοσκόπουλος έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 81 ετών, βυθίζοντας σε πένθος όλη την Ελλάδα.

Σήμερα στην κηδεία του ήταν εκεί για να αποχαιρετήσουν τον «πρίγκιπα» του λαϊκού τραγουδιού. Συγγενείς, φίλοι, άνθρωποι των τεχνών και της πολιτικής. Η σύζυγός του Αντζελα Γκερέκου, η κόρη τους, Μαρία Βοσκοπούλου, αλλά και απλός κόσμος, είπαν το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο ερμηνευτή.

Ανάμεσα στον κόσμο βρέθηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών για το… ύστατο χαίρε ήταν και ο Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος κράτησε την υπόσχεση που είχε δώσει στον Τόλη Βοσκόπουλο.

Λίγες ώρες αφότου είχε γίνει γνωστός ο θάνατος του τραγουδιστή, ο Ηλίας Ψινάκης τον αποχαιρέτησε μέσα από τα social media, αποκαλύπτοντας μία άγνωστη συμφωνία που είχαν κάνει οι δυο τους στο παρελθόν.

«Καλό ταξίδι Τόλη μου. Σ’ ευχαριστώ για όσα περάσαμε μαζί τόσες δεκαετίες. Ήσουν πάντα ένας gentleman, ειλικρινής, γενναιόδωρος ,μάγκας και πολύ καλός μου φίλος!!! Ένα βράδυ στις καμπάνες όταν ήμασταν νέοι είχαμε πει γελώντας: “Οποίος πεθάνει πρώτος απ’τούς δυο μας, ο άλλος θα έρθει με άσπρα στην κηδεία”», είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Έτσι, λοιπόν, το μεσημέρι της Τετάρτης, στην κηδεία του Τόλη Βοσκόπουλου, ο Ηλίας Ψινάκης εμφανίστηκε φορώντας λευκό κοστούμι, τηρώντας την υπόσχεσή του. Πίσω από τα μαύρα γυαλιά του, ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα έκρυβε την συγκίνησή του, ενώ έξω από την εκκλησία συζητούσε για αρκετή ώρα με τον Νάσο Παπαργυρόπουλο, τον οποίο ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε βαφτίσει.

Φωτογραφίες: Νίκος Δρούκας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ