Στον Ιερό Ναό της Παναγιάς Ελευθερώτριας στην Κηφισιά σήμερα το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Τράγκα. Ο γνωστός δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης έπειτα από δύσκολη μάχη με τον κορονοϊό. Ο Γρηγόρης Πετράκος, που ήταν και αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος Κίνημα Ελευθέρων Ανθρώπων (Κ.ΕΛ.ΑΝ.) ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στην κηδεία του Γιώργου Τράγκα.

Θλιμένος ο Γρηγόρης Πετράκος βρέθηκε στο ναό για την κηδεία και στήριξε την οικογένεια του Γιώργου Τράγκα.

Λίγα 24ωρα νωρίτερα, μόλις πληροφορήθηκε για τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα, ο Γρηγόρης Πετράκος έκανε μια ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, αποκαλώντας τον «θείο» και γράφοντας ότι «ακόμα βλέπουν φαντάσματα με “αρνητές του ιού” και “αντιεμβολιαστές” αλλά και πως «δεν τους έδωσα ούτε ψίχουλο, τροφή να γράφουν, να παραποιούν, να κανιβαλίζουν».

Η ανάρτηση του Γρηγόρη Πετράκου για τον Γιώργο Τράγκα:

«”Θείε” Γιώργο σε χαιρετώ. Ήσουν ο πιο ζωντανός άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Το βλέμμα σου πιο οξύ κι από ξυράφι. Όσα έμαθα από σένα σε λίγους μήνες θα χρειαζόμουν πολλές ζωές να τα βρω μόνος μου. Όταν γνωριστήκαμε μου είπες: “ανιψιέ” θέλω, πριν “φύγω” να ρίξω ένα καράβι στο λιμάνι. Να μπουν μέσα νέες φωνές και άνθρωποι που αντιστέκονται στη λαίλαπα που έρχεται. Μετά εγώ θα φύγω, έτσι κι αλλιώς, και κάντε το ό,τι θέλετε. Ρίξτε το στα βράχια, πουλήστε το ή βοηθήστε τη χώρα σας όπως μπορείτε. Δεν πρόλαβες να το ρίξεις στη θάλασσα το καραβάκι. Μη σε νοιάζει. Είναι σαν να το κανες. Οι άνθρωποι εδώ, σαν κανίβαλοι, ακόμα τσακώνονται περί του αν το είχες κάνει ή δεν το είχες κάνει… Μετά από τόσο σάλιο που ξόδεψες να τους ξεστραβώσεις για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική εργαλειοποίηση του ιού, αυτοί ακόμα πιστεύουν ότι το θέμα μας είναι η “δημόσια υγεία”…
Ακόμα βλέπουν φαντάσματα με “αρνητές του ιού” και “αντιεμβολιαστές”. Όσο ήσουν στο νοσοκομείο δεν είπα λέξη, θείε. Δεν τους έδωσα ούτε ψιχουλο, τροφή, να γράφουν, να παραποιούν και να κανιβαλίζουν. Κι ας με “τσιγκλούσαν” τα τρολάκια τους. Έτσι θα ήθελες και έτσι έπραξα. Και τώρα δε θα πω κουβέντα. Θα φύγεις με αξιοπρέπεια. Τα έκανες όλα. Δεν έχεις παράπονο. Δέκα ζωές έζησες. Καλέ Θεέ, δώσε ξεκούραση στην ψυχή του και δύναμη στη γυναίκα του», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

"θείε" Γιώργο σε χαιρετώ.Ήσουν ο πιο ζωντανός άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Το βλέμμα σου πιο οξύ κι από ξυράφι.Όσα έμαθα…

Posted by Grigoris Petrakos on Tuesday, December 14, 2021

Φωτογραφίες: NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ