Τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη θρηνεί όλη η χώρα με τον σπουδαιότερο Έλληνα συνθέτη να κλείνει τα μάτια του για πάντα σε ηλικία 96 χρόνων. Η εμβληματική αυτή φιιγούρα της ελληνικής ιστορίας και της Τέχνης έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω της ένα σπουδαίο πολιτιστικό έργο.

Ο Γιώργος Βάλαρης που είχε συνεργαστεί μαζί του πριν από έναν χρόνο, όταν είχε σκηνοθετήσει την «Όμορφη πόλη» του Μίκη θεοδωράκη μιλά στο okmag.gr για αυτήν τη μεγάλη απώλεια.

2020 στο Μέγαρο Μουσικής: Μαριάννα βαρδινογιάννη, Μίκης Θεοδωράκης, Γιώργος Βάλαρης.

«Η Ελλάδα πενθεί. Η Ελλάδα θρηνεί και η απώλεια η μεγαλύτερη είναι γιατί χάθηκε ο μεγαλύτερος εμβληματικός δημιουργός και άνθρωπος. Αφήνει ένα τεράστιο κενό πίσω του, αλλά και συνάμα ένα τεράστιο καλλιτεχνικό έργο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Για εμένα που έτυχε να συνυπογράψουμε την παράσταση “Η Όμορφη Πόλη” ήταν ένα δώρο και μια ευλογία ζωής. Συνάντησα έναν υπέροχο, γενναιόδωρο, μεγαλόκαρδο δημιουργό και άνθρωπο που με αγκάλιασε με τις δυο φτερούγες του και ένιωσα να δίνει με απλοχεριά αγάπη και νοιάξιμο. Θα τον θυμάμαι για πάντα και μέσα από τη μουσική του και τα σπουδαία γραπτά του. Αφήνει ένα κληροδότημα και στις επόμενες γενιές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ