Άλλο ένα έγκλημα σόκαρε χθες το πανελλήνιο όταν μια 17χρονη στο Μαρούσι μαχαίρωσε και σκότωσε την 22χρονη φίλη της. Η 17χρονη βρίσκεται από χθες στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων στη ΓΑΔΑ, ενώ σύγμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ, οι γονείς της 17χρονης μαθήτριας έλειπαν από το σπίτι όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό.

Ο πατέρας της 17χρονης γνωστός καρδιολόγος της περιοχής έσπευσε αμέσως στο σπίτι και η μητέρα της και βρήκαν την κόρη τους σε τραγική κατάσταση να τρέχει ξυπόλητη μέσα στα αίματα…

Η 17χρονη φέρεται να βγήκε εκτός εαυτού και να σκότωσε με μαχαιριές την φίλη της όταν εκείνη της είπε ότι δεν θέλει να ξαναβρεθούν… Ακόμα είναι όμως πολύ νωρίς για να διευκρινιστούν τα αίτια που οδήγησαν την μαθήτρια σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη.

Ο πατέρας της μαθήτριας και ο δικηγόρος της οικογένειας Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, τηλεφώνησαν χθες στον γνωστό ψυχίατρο Δημήτρη Σούρα προκειμένου να αναλάβει ως τεχνικός σύμβουλος στην υπόθεση και να κάνει διάγνωση στη μικρή, ωστόσο ακόμα δεν έχει οριστεί και δεν γνωρίζει ούτε ο ίδιος αν θα οριστεία τις επόμενες ώρες η μέρες.

Το okmag επικοινώνησε με τον Δημήτρη Σούρα και ζήτησε μια πρώτη άποψη για το έγκλημα που συγκλόνισε. Διαβάστε όσα μας είπε για την υπόθεση:

Eίναι ένα δύσκολο προβλημα. Υπάρχει ψυχιατρικό θέμα από κάτω. Πρέπει να δούμε ακριβώς τη διάγνωση για να μπορέσουμε να μιλήσουμε. Το παιδί είναι σοκαρισμένο και πρέπει να δώσουμε χρόνο στο παιδί να μιλήσει. Έτσι ώστε να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη. Είναι πολύ πρόωρο ακόμα.

Να διευκρινίσουμε ότι μιλάω ως Δημήτρης Σούρας, καθώς δέχθηκα χθες τηλεφώνημα από τον πατέρα της 17χρονης και τον δικηγόρο της οικογένειας κ. Θεοδωρόπουλο να αναλάβω τεχνικός σύμβουλος αλλά αυτό ακόμα δεν προχώρησε και δεν ξέρω και αν θα προχωρήσει. Δεν έχω οριστεί τεχνικός σύμβουλος.Το ξεκαθαρίζω αυτό.

Πως οδηγήθηκε ένα 17χρονο κορίτσι σε ένα τέτοιο εγκλημα; Τι πιστεύετε από την εμπειρία σας

Δεν μπορω να κρίνω κάτι αν δεν έχω μιλήσει με το παιδί και δεν ξέρω την προσωπικότητά του και το ψυχιατρικό πρόβλημα του παιδιού. Μιλάμε για μια κοπέλα 17 χρονών πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε τι λέμε γιατί είναι ανήλικη. Είναι πολύ νωρίς. Και είναι δύσκολο να προσπαθήσεις να προσεγγίσεις τη δολοφονίας μιας 22χρονης από μια ανήλικη αν δεν έχεις στοιχεία στα χέρια σου γιατί είναι τελείως διαφορετικό να υπάρχει ένα βαρύ ψυχιατρικό πρόβλημα και τελείως διαφορετικό να υπάρχει κάτι άλλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ