Το δικαστικό θρίλερ για την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς, φαίνεται πως φτάνει στο τέλος του. Τη Δευτέρα έγινε γνωστό πως ο κορυφαίος τενίστας κέρδισε την έφεση που είχε ασκήσει. Το δικαστήριο της Μελβούρνης έκρινε πως λανθασμένα ανακλήθηκε η βίζα του.

Ο δικαστής Αντονι Κέλι έκρινε πως η απόφαση ακύρωσης της βίζας του Σέρβου ήταν «παράλογη» και γι’ αυτό κρίνει ότι ο αθλητής μπορεί να παραμείνει στη χώρα και αυτό που μένει τώρα να ξεκαθαρίσει είναι το τι μέλλει γενέσθαι για τη συμμετοχή του στο αυστραλιανό Open.

Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες έγινε διακανονισμός σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα καλύψει τα έξοδα της δίκης και ο Τζόκοβιτς θα αφεθεί ελεύθερος μέσα σε 30 λεπτά παραλαμβάνοντας το διαβατήριό του και τα αντικείμενά του.

Σε άρθρο της Guardian αναφέρεται πως η απόφαση αυτή δεν κάνει τον Σέρβο να πανηγυρίζει κι αυτό γιατί η πλευρά της κυβέρνησης μέσω του δικηγόρου της, τόνισε στο δικαστήριο πως ο αρμόδιος υπουργός έχει το δικαίωμα να παρέμβει και να ακυρώσει την απόφαση απελάσοντας τον Τζόκοβιτς αν το κρίνει απαραίτητο.

Εάν συμβεί αυτό, η υπόθεση θα μπορούσε να καταλήξει ξανά στο δικαστήριο, με τον Τζόκοβιτς να κινδυνεύει με τριετή απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ