Την επόμενη Τετάρτη είναι προγραμματισμένο το debate των πολιτικών αρχηγών με τον Νίκο Χατζηνικολάου να είναι από τους δημοσιογράφους που αποφάσισαν να μείνους εκτός διαδικασίας.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που απόρησαν με τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ενώ ο Νίκος Χατζηνικολάου απάντησε μέσα από την εκπομπή του στον Real FM για τον λόγο που επέλεξε να μην εκπροσωπήσει τον ΑΝΤ1.

«Πολλοί φίλοι μου στέλνετε μηνύματα από χθες το βράδυ και με ρωτάτε γιατί δεν θα είμαι στο debate των πολιτικών αρχηγών. Αυτή είναι μια απάντηση που την έχω δώσει εδώ και χρόνια. Είναι άλλωστε γνωστό ότι εδώ και χρόνια δεν μετέχω στα συγκεκριμένα debate, παρότι για καλή μου τύχη κάθε φορά έχω την πρόταση να μετάσχω, γιατί ούτε αυτό είναι αυτονόητο απλώς επειδή τυχαίνει να εργάζομαι σε τηλεοπτικούς σταθμούς και να παρουσιάζω το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Όλες τις φορές που έγινε debate, είχα και την αντίστοιχη πρόταση» δήλωσε αρχικά ο Νίκος Χατζηνικολάου.

«Δεν πιστεύω σε αυτή τη διαδικασία»

Στη συνέχεια εξήγησε: «Το έχω ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό. Δεν πιστεύω σε αυτή τη διαδικασία. Πιστεύω ότι είναι μια διαδικασία παράλληλων μονολόγων. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα με βάση την διαδικασία που έχουν συναποφασίσει τα πολιτικά κόμματα για διάλογο. Δεν υπάρχει δυνατότητα για follow up, δεν μπορείς να επανέλθεις δηλαδή και να θέσεις διευκρινιστικά ερωτήματα αν η απάντηση δεν ικανοποιεί τον δημοσιογράφο, αν προκύψει νέο στοιχείο από την συζήτηση από άλλον συνομιλητή. Μιλάμε για παράλληλους μονολόγους και θεωρώ ότι ως έναν βαθμό η παρουσία των δημοσιογράφων εκεί έχει καταστεί διακοσμητική».

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Χατζηνικολάου: Αγκαλιά με τον γιο του, Κωνσταντίνο πριν από 14 χρόνια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ