Νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ο Νίκος Ανδρουλάκης. Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά η αρμόδια Επιτροπή Εκλογών (ΕΔΕΚΑΠ), με ενσωματωμένο το 70,4% των ψηφισάντων στο Β’ γύρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 68,42%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου το 31,6%.

Με δεδομένα αυτά τα αποτελέσματα ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης και η εκλογή του πρέπει να θεωρείται σίγουρη.

Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας, τη Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ.Σήμερα τα όνειρα, οι ελπίδες, οι…

Posted by Νίκος Ανδρουλάκης on Sunday, December 12, 2021

Το μήνυμα του Ανδρέα Λοβέρδου

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την εκλογή του στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Όσα δεν γνωρίζαμε για τον Νίκο Ανδρουλάκη

Γεννήθηκε το 1979 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο πατέρας του, Μαρίνος, είναι μηχανολόγος-μηχανικός, η μητέρα του, Πόπη, είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Βιομηχανικής και εργαζόταν στο δημόσιο. Η αδελφή του Μαρία δραστηριοποιείται στον χώρο του τουρισμού.

Έχει έναν γιο 12 ετών, τον Μαρίνο, ο οποίος έχει πάρει το όνομα του πατέρα του.

Αγαπά το θέατρο, τη μουσική (στο αμάξι προτιμά την κλασική) και την τέχνη -αγαπημένος του ζωγράφος όπως έχει πει είναι ο Καραβάτζο- και στα ταξίδια του δεν παραλείπει να επισκεφτεί τα μουσεία κάθε πόλης.

Παρακολουθεί φανατικά μπάσκετ από τότε που η εθνική ελλάδος κέρδισε ο Euro του 1987- ήταν μόλις 8 ετών τότε, αλλά αυτή η σκηνή έμεινε χαραγμένη στο μυαλό του. Γκάλης και Γιαννάκης είναι παιδικά του ινδάλματα.

Με την πολιτική ασχολήθηκε για πρώτη φορά ως φοιτητής στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστημιο Θράκης, όταν το 1997 συμμετείχε για πρώτη φορά στην Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξης του Νομού Ξάνθης.

Μετά το προπτυχιακό του κάνει μεταπτυχιακό με θέμα «Νέα Υλικά και Περιβάλλον».

(Facebook/Νίκος Ανδρουλάκης)

Στα 22 του εκλέχτηκε για πρώτη φορά μέλος του κεντρικού συμβουλίου της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ. Λίγα χρόνια μετά, το 2008 εκλέχτηκε μέλος του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Το 2013 εξελέχθη με συντριπτικά ποσοστά στη θέση το γραμματέα της Κεντρικής πολιτικής επιτροπής.

Μόλις 22 ετών εκλέχτηκε για πρώτη φορά μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ενώ το 2007 εξελέγη μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Νεολαίας του κόμματος. Το 2008 εκλέχτηκε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και κατόπιν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.  

Το παρατσούκλι που του έχει δοθεί είναι «βοσκός», όχι μόνο εξαιτίας της έντονης κρητικής προφοράς του με τα «τσε», αλλά και επειδή θεωρείται ποιμένας των νεότερων οπαδών του ΚΙΝΑΛ.

Το 2014 ήταν υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη, βγαίνοτας δευτερος στις εκλογές με 113.719 σταυρούς.

(Facebook/Νίκος Ανδρουλάκης)

Στις εκλογές του 2017 για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκε δεύτερος μετά τη Φώφη Γεννηματά, συγκεντρώνοντας ποσοστό 24,7%.

Το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας του ήταν να βγει μπροστά και να πρωταγωνιστήσει η νέα  γενιά.

Πάντως ήδη από τον Μάρτιο του 2013 στη στήλη «Αδέκαστη» του ΒΗmagazino είχε γραφτεί το εξής προφητικό:
«Είναι γεγονός, λοιπόν, ότι ο νυν γραμματέας έχει καταφέρει σε σύντομο διάστημα να διασπάσει το βενιζελικό μπλοκ. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προειδοποιούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι με την απόφασή του να τον στηρίξει για τη θέση του γραμματέα τού «έδωσε ουσιαστικά τα κλειδιά του ΠαΣοΚ», προειδοποιώντας τον για μια επανάληψη του φαινομένου Αλαβάνου – Τσίπρα. Μάλιστα, διατείνονται ότι η φιλοδοξία του είναι τόσο μεγάλη, που ήδη έχουν ακουστεί – δειλά δειλά βεβαίως – συνθήματα «για το ΠαΣοΚ της νέας εποχής με ηγέτη τον Νίκο Ανδρουλάκη». Γιατί όχι; Ολα μπορούν να συμβούν σε ένα κόμμα τού 5%»

Με πληροφορίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ