Για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου μίλησε στην εκπομπή η ψυχολόγος Ναταλί Βέλτση. Σχολίασε τόσο τα όσα αναφέρει από την πλευρά της κατηγορούμενης ο δικηγόρος Όθων Παπαδόπουλος, αλλά και το πόρισμα από ψυχολόγο για τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Συμφωνώ ότι δεν υπάρχει συναίσθημα, αλλά κυρίως δεν υπάρχει ενσυναίσθηση. Δηλαδή συναισθήματα για το τι βιώνει ο άλλος. Γιατί η ίδια μπορεί να βίωνε πολύ έντονα συναισθήματα θυμού, κτητικότητας. Συναισθήματα που αφορούσαν αυτή και το όφελός της. Θα συμφωνήσω και για τον Μάνο, ότι δεν έχει ούτε αυτός συναίσθημα.

Νομίζω δεν κατάλαβαν ποτέ γιατί έκαναν παιδιά. Γιατί δεν βλέπουμε να ήταν γονείς. Στη συνέχεια σχολιάζοντας δηλώσεις του συνήγορου της Ρούλας Πισπιρίγκου ο οποίος ανέφερε ότι ήταν μια στοργική μητέρα, η Ναταλί Βέλτση ανέφερε: «Οι προσωπικότητες αυτές που έχουν διαταραχή δεν σημαίνει ότι έχουν μόνο αρνητικά. Είναι συνήθως άνθρωποι με δύο πρόσωπα. Ειδικά ο ναρκισσισμός και ό,τι παραπάνω, είναι άνθρωποι που τους ονομάζουμε care givers. Δηλαδή δίνουν φροντίδα γιατί γυρίζει σε αυτούς, αλλά δεν σε αγαπώ όταν μου κοστίζει. Δηλαδή σε αγαπώ και σου δίνω και φαίνομαι και μια ωραία μαμά στον σύζυγο και στην κοινωνία. Αλλά όταν αρχίζει να μου κοστίζει οτιδήποτε, από το συμφέρον, από τον χρόνο μου, τότε είμαι ξένος απέναντί μου. Γι΄ αυτό μας μπερδεύουν αυτές οι προσωπικότητες», ανέφερε αρχικά η Ναταλί Βέλτση.

Σε ερώτηση αν μπορούν να ζητήσουν νέα πραγματογνωμοσύνη από διαφορετική ψυχολόγο που να είναι εντελώς διαφορετική, η Ναταλί Βέλτση σχολίασε: «Δέκα ψυχολόγοι να τη δούμε, δεν νομίζω ότι θα πούμε κάτι διαφορετικό. Δεν νομίζω ότι έχει σημασία αν ήταν στοργική ή όχι. Μπορεί να έπαιζε, μπορεί και να μην έπαιζε με τα παιδιά της. Δεν αλλάζει κάτι στην ενσυναίσθηση. Φαίνεται ότι δεν έχει συναίσθημα, ότι δεν έχει θλίψη, ότι είναι χειριστική, τι άλλο χρειάζεται;».

Αναφορικά με το κίνητρο της Ρούλας Πισπιρίγκου η ψυχολόγος ανέφερε:

«Νομίζω ότι το κίνητρο κάθε φορά ήταν διαφορετικό. Δεν είναι ένα. Θεωρώ ότι δυστυχώς την έμπνευση την πήρε από το κοριτσάκι το πρώτο το οποίο είχε λευχαιμία, οπότε εκεί πήρε προσοχή και ο γάμος πήγε καλύτερα. Έφτιαξε κάπως η κατάσταση με την ασθένεια. Όταν μετά άρχισε να φθίνει η προσοχή που έπαιρνε της ήρθε η ιδέα να τα κάνει χειρότερα τα πράγματα, να προκαλέσει άλλη ασθένεια. Οπότε στην αρχή θεωρώ ότι τα δύο παιδάκια φύγαν για την προσοχή, αν το έκανε αυτή, και για να ενωθεί με τον άντρα της. Στο τέλος ήταν η εκδίκηση. Θεωρώ ότι δεν είναι τυχαίο που είναι το αγαπημένο παιδί η Τζωρτζίνα και ήταν η μέρα που είπε ο Μάνος στη Τζωρτζίνα ότι “με τη μαμά χωρίζουμε”. Όταν δεν έχουν τίποτα άλλο να χάσουν ή να κερδίσουν παίζουν το τελευταίο τους χαρτί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ