Ο Ασράφ Χακίμι γεννήθηκε στην Ισπανία και θα είχε τη δυνατότητα να επιλέξει να εκπροσωπεί τη λαμπερή Φούρια Ρόχα. Ωστόσο, η στενή σχέση και ο σεβασμός προς τους Μαροκινούς γονείς του, δεν τον έβαλε καν σε σκέψεις.

Ένα ζευγάρι μεταναστών που εγκαταστάθηκε στα προάστια της Μαδρίτης, με τον 24χρονο αμυντικό να κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην τοπική Deportivo Colonia στη Χετάφε, πριν βρεθεί στις ακαδημίες της Ρεάλ.

«Η μητέρα μου καθάριζε σπίτια. Ο πατέρας μου ήταν πλανόδιος πωλητής. Το να παίξω ποδόσφαιρο ήταν όνειρο για μένα και θυσία γι’ αυτούς. Τα αδέρφια μου θυσίασαν πράγματα. Ήμασταν πολύ φτωχοί. Τώρα παλεύω για αυτούς, έχει δηλώσει στο παρελθόν ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν γεμάτος ευγνωμοσύνη για την οικογένειά του.

Οι εικόνες με τα φιλιά που αντάλλαξαν μετά τη μεγάλη νίκη του Μαρόκου επί του Βελγίου με 2-0 για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο στάδιο Al-Thumama Stadium του Κατάρ, αξίζουν πολλές περισσότερες λέξεις από τις 1.000. Αντικατοπτρίζουν το δέσιμό τους κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και ας μετατράπηκε η ζωή τους σε «παραμύθι» στην πορεία.

Ο Ασράφ Χακίμι είναι πια ένας από τους πιο πλούσιους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Αλλά η αξία αυτής της εικόνας, είναι ανεκτίμητη.

Διαβάστε περισσότερα στο SportDay.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ