Φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 χρόνων αποτίει ο δήμος Αθηνάιων. Ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης αποκάλυψε πως το Δημοτικό Συμβούλιο της πρωτεύουσας αποφάσισε τη μετονομασία οδού σε οδό «Μίκη Θεοδωράκη» και την τοποθέτηση της προτομής του σε κεντρικό σημείο της πόλης.

«Σαν φύγω η Ακρόπολη θα μου λείψει περισσότερο» είχε πει ο Μίκης της Αθήνας. Ο Μίκης της Ελλάδας. Ο παγκόσμιος Μίκης Θεοδωράκης. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον σπουδαίο Έλληνα, τη μετονομασία οδού σε οδό «Μίκη Θεοδωράκη» και την τοποθέτηση της προτομής του σε κεντρικό σημείο της πόλης, για να θυμίζει το πέρασμά του στην αθανασία», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Κώστας Μπακογιάννης.

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος μετά τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ από σήμερα, Δευτέρα 6/9 στις 15.00 ξεκινά το λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη Αθηνών

Από σήμερα στις 15.00 η σορός του θα βρίσκεται στην Μητρόπολη Αθηνών για να δεχτεί τον τελευταίο ασπασμό, το ύστατο χαίρε. Το λαϊκό προσκύνημα της Δευτέρας θα διαρκέσει μέχρι τις 19.00 και θα συνεχιστεί την Τρίτη, από τις 10.00 έως τις 19.00, και την Τετάρτη από τις 10.00 έως τις 14.00.

Μία ώρα αργότερα, στις 15.00, θα ξεκινήσει, στον ίδιο χώρο, η τελετή αποχαιρετισμού στην οποία θα παραστούν τα μέλη της οικογένειάς του, άνθρωποι από το στενό φιλικό και οικογενειακό του περιβάλλον και εκπρόσωποι της Πολιτείας. Κατά την διάρκειά της θα εκφωνηθούν επικήδειοι, που θα θυμίσουν σε όλους την διαδρομή και τα επιτεύγματα του ανθρώπου που σφράγισε ανεξίτηλα την ιστορία του 20ού αιώνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ