Μόλις πριν από μερικά 24ωρα ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί αρνήθηκε να δώσει συνέντευξη στην Κριστιάν Αμανπούρ γιατί δεν φορούσε μαντίλα, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά την ώρα που το κύμα οργής στο Ιράν -αλλά και σε όλο τον κόσμο- για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί εξαπλώνεται.

Μετά την ξεκάθαρη θέση της κατά της μαντίλας η δημοσιογράφος Κριστιάν Αμανπούρ αιφνιδιάστηκε από άνδρα των Ταλιμπάν ο οποίος εμφανίστηκε ως δημοσιογράφος κάνοντας λεκτική επίθεση στην Κριστιάν Αμανπούρ έξω από το κτίριο του ΟΗΕ.

Μάρτυρας του επεισοδίου, η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, η οποία είναι προσωπική φίλη της Κριστιάν Αμανπούρ. Μάλιστα η δημοσιογράφος την πλησίασε και τη ρώτησε αν είδε που φόρεσε το πουκάμισό της με το λευκό της κοστούμι. Στη συνέχεια οι δύο γυναίκες αγκαλιάστηκαν με τη Μαρέβα να της λέει ότι είναι καταπληκτική.

«Η Κριστιάν είναι φίλη μου την γνωρίζω πολλά χρονιά και την θεωρώ κορυφαία δημοσιογράφο» είπε στον ΑΝΤ1 πριν μπει στην έδρα του ΟΗΕ για να παρακολουθήσει την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ