Η πορτογαλική Εισαγγελία επιβεβαίωσε ότι ο Κρίστιαν Μπρίκνερ είναι πλέον και επίσημα ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν. Η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη από τον Μάιο του 2007 όταν και η 3 ετών τότε κόρη της Κέιτ και του Τζέρι εξαφανίστηκε από το ενοικιαζόμενο της οικογένειας στην Πορτογαλία όπου βρίσκονταν για διακοπές.

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ βρίσκεται σε φυλακή της Γερμανίας έχοντας καταδικαστεί για τον βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας που τελέστηκε το 2005 στην Praia da Luz. Πρόκειται για την ίδια πόλη στην οποία εξαφανίστηκε η μικρή Βρετανίδα.

Ακόμα ωστόσο δεν του έχουν απαγγελθεί ακόμα κατηγορίες. Ο ίδιος παρέμεινε σιωπηλός όταν ενημερώθηκε ότι ήταν επίσημα ύποπτος και αρνήθηκε να ανακριθεί. Επισήμως, έχει αρνηθεί ότι εμπλέκεται στην εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν.

Η πρώτη αντίδραση των γονιών της Μαντλίν

Οι γονείς της Μαντλίν Μακάν στην ανακοίνωση της πορτογαλικής εισαγγελέας δήλωσαν πως δεν έχουν χάσει ακόμα την ελπίδα τους ότι θα βρουν το παιδί τους.

«Ακόμα κι αν οι πιθανότητες είναι ενδεχομένως ισχνές, δεν έχουμε εγκαταλείψει την ελπίδα ότι η Μαντλίν είναι ζωντανή και ότι θα την ξαναβρούμε», είπαν σε μια ανακοίνωση που δημοσίευσαν σε ιστότοπο αφιερωμένο στην κόρη τους.