Με γρήγορους ρυθμούς εξελίσσεται η ανακριτική έρευνα για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, στις 29 Ιανουαρίου του 2022 στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Μετά την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο Μάνος Δασκαλάκης κρφατά αποστάσεις και αναμένεται σήμερα ή άυριο να βρεθεί στο γραφείο της ανακρίτριας και να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Πρώτου Θέματος», ο Μάνος Δασκαλάκης δεν αποκλείεται το κατώφλι της ανακρίτριας προκειμένου να υποστηρίξει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που έχει απαγγελθεί στην 33χρονη για το θάνατο της 9χρονης κόρης τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μάνος Δασκαλάκης αναμένεται να προσέλθει στο ανακριτικό γραφείο σήμερα ή αύριο συνοδευόμενος από δικηγόρος για να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής. Ο ίδιος, έχει πλέον αποστασιοποιηθεί πλήρως από την 33χρονη, αμέσως μετά τη σύλληψή της και την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος της, η οποία τη θέλει να έχει δηλητηριάσει με μεγάλη ποσότητα κεταμίνης την κόρη της μέσα στο θάλαμο του νοσοκομείου Παίδων στην Αθήνα.

Εκτός, από τη δήλωση παράσταση πολιτικής αγωγής που φαίνεται αποφασισμένος να υποβάλλει ο πατέρας της άτυχης Τζωρτζίνας, η 18η τακτική ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις. Συγκεκριμένα, ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της 33χρονης κατηγορουμένης. Σκοπός είναι να διευκρινιστεί πως η Ρούλα Πισπιρίγκου προμηθεύτηκε την κεταμίνη, την οποία χορήγησε σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σε μεγάλη ποσότητα στην κόρη της.

Ακόμη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο σπίτι της κατηγορουμένης στην Πάτρα οι αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν οκτώ κινητά τηλέφωνα τα οποία μπαίνουν πλέον στο «μικροσκόπιο» για να ανακτηθούν τα δεδομένα τους, ακόμη κι αν δεν λειτουργούν πλέον. Ακόμη, σημαντικά στοιχεία για την ανάκριση δεν αποκλείεται να εισφέρει και η έρευνα επί της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Ρούλας Πισπιρίγκου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι αναζητούσε, μέσω Διαδικτύου, να προμηθευτεί την κεταμίνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ