Σχεδόν η μισή χώρα βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στο έλεος της πύρινης λαίλαπας που κατακαίει τα πάντα στο διάβα της.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Αυγούστου, η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου, παρακολουθώντας με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις με τις πυρκαγιές στη χώρας μας, έστειλε το δικό της μήνυμα μέσα από το Instagram.

Δημοσιεύοντας τρεις συγκλονιστικές φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό, ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, ζητώντας, παράλληλα, τη βοήθειά τους. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να εκφράσει δημόσια τον σεβασμό της στους πυροσβέστες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

«H Ελλάδα καίγεται…μόνο χθες υπήρξαν 145 φωτιές και πάνω από 150 σπίτια καταστράφηκαν. Δεν αντέχεται να βλέπεις τους ανθρώπους να χάνουν τα σπίτια, τις οικογένειές τους και τα ζώα να παλεύουν να επιβιώσουν και να νιώθουν αβοήθητα γιατί δεν μπορούμε να τα βοηθήσουμε. Οι πυροσβέστες και όλοι οι εθελοντές που ρισκάρουν τις ζωές τους, έχουν τον σεβασμό μου. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι σε όλες τις οικογένειες και στους πυροσβέστες που δίνουν ό,τι έχουν.

Σας παρακαλώ προσευχηθείτε για την Ελλάδα, αυτή τη δύσκολη στιγμή και αν μπορείτε επισκεφθείτε αυτό το link https://gofund.me/0adb45a6. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει ανοίξει τραπεζικούς λογαριασμούς για όποιον επιθυμεί να υποστηρίξει οικονομικά μέσω δωρεών. Όλες οι καταθέσεις πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Πυρκαγιές». Ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» και το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη κάνουν επίσης τα πάντα για να στηρίξουν τους πυροσβέστες και να προσφέρουν κατάλυμα στις οικογένειες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές…», έγραψε χαρακτηριστικά.

Δείτε και τις αναρτήσεις που έκανε έπειτα στα instastories της:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ