Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στα νότια προάστια της Αττικής. Μάλιστα δόθηκε εντολή εκκένωσης σπιτιών στην Άνω Βούλα δόθηκε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, μετά την επέκταση της φωτιάς στην Άνω Γλυφάδα, στα όρια με τον Υμηττό, στην περιοχή Πουρνάρι. Οι συνθήκες στην περιοχή είναι αποπνικτικές, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, υπάρχει κόσμος στο βουνό που δεν ξέρει τι να κάνει.  Μέχρι στιγμής οι φλόγες έχουν φτάσει στις αυλές των σπιτιών, ενώ υπάρχουν πολλές ζημιές, ενώ έχει καεί αυτοκίνητο. Η φωτιά ξεκίνησε από σταθμό υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ. 

Λίγο μετά τις 16:20 οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112. «Αν βρίσκεστε στην Άνω Βούλα, εκκενώστε τώρα προς Πλατεία Άλσους, Άνω Βούλας. Δασική πυρκαγιά στην άνω Βούλα» αναφέρει το μήνυμα που συνέταξε το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας. 

Η Τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι Αρχές καλούν τους πολίτες να προβαίνουν στις αναγκαίες μετακινήσεις, για να μην δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία. 

Δείτε αποκλειστικά βίντεο του okmag από τη μεγάλη πυρκαγιά.

Εσπευσμένα από την Τήνο επιστρέφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερωθεί εκτενώς για την κρισιμότητα της κατάστασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ