Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στον αγωνιστικό χώρο του Πάρκεν της Κοπεγχάγης, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Δανίας ενάντια στη Φινλανδία, στο Euro 2020. Την ώρα που το ματς ήταν σε εξέλιξη, σε μια διεκδίκηση της μπάλας, ο Δανός άσος έπεσε στο έδαφος έχοντας χάσει τις αισθήσεις του.

Τα πάντα σταμάτησαν. Το χρονόμετρο της αναμέτρησης έδειχνε 43ο λεπτό και κανένας μέσα στο γήπεδο δεν κοιτούσε τη μπάλα. Αμέσως έσπευσαν κοντά του συμπαίκτες και αντίπαλοι για να τον βοηθήσουν, αλλά και το ιατρικό team της Δανίας, που του έκανε μαλάξεις στο στήθος χωρίς εκείνος όμως να ανταποκρίνεται.

Οι συμπαίκτες του φανερά συγκλονισμένοι, δημιούργησαν γύρω του ένα ανθρώπινο τείχος και πολλοί εξ’ αυτών ήταν με δάκρυα στα μάτια. Λίγη ώρα αργότερα κι ενώ ακόμη ο παίκτης δεν είχε μεταφερθεί εκτός αγωνιστικού χώρου, η UEFA ανακοίνωσε την οριστική διακοπή του αγώνα. Στον αγωνιστικό χώρο κατέβηκε και η σύζυγος του παίκτη την οποία αγκάλιασε ο γκολκίπερ της ομάδας Κάσπερ Σμάιχελ προσπαθώντας να της συμπαρασταθεί.

Τέλος καλό, όλα καλά όμως, αφού η περιπέτεια του Κρίστιαν Έρικσεν είχε αίσιο τέλος, αφού ο 29χρονος μέσος ανέκτησε τις αισθήσεις του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Σύμφωνα, μάλιστα, με ενημέρωση από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Δανίας, η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, με τον ποδοσφαιριστή να παραμένει στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Το πρωί της Τρίτης, ο Κρίστιαν Έρικσεν έκανε την πρώτη του ανάρτηση στο Instagram, δημοσιεύοντας στο προφίλ του μία φωτογραφία μέσα από το νοσοκομείο, ποζάροντας χαμογελαστός από το κρεβάτι του.

«Γεια σε όλους. Ευχαριστώ πολύ για τους γλυκούς και καταπληκτικούς χαιρετισμούς και τα μηνύματα από όλο τον κόσμο. Σημαίνει πολλά για μένα και την οικογένειά μου. Είμαι καλά, τηρουμένων των συνθηκών. Πρέπει να περάσω μερικές εξετάσεις στο νοσοκομείο, αλλά νιώθω εντάξει. Τώρα, θα ενθαρρύνω τα αγόρια της Εθνικής Δανίας στους επόμενους αγώνες. Παίξτε για όλη τη Δανία», έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα που την συνόδευε.

Σε συνέντευξη Τύπου, την περασμένη Κυριακή, ο γιατρός της Εθνικής Δανίας δήλωσε πώς ο δραματικός πρωταγωνιστής του Euro 2020 «είχε φύγει» πριν αναβιώσει μετά την καρδιακή ανακοπή που υπέστη. «Τι να πω; Είχε φύγει. Κάναμε καρδιακή ανάνηψη. Ήταν καρδιακή ανακοπή. Πόσο κοντά ήμασταν; Αυτό δεν το ξέρω», είπε χαρακτηριστικά ο Μόρτεν Μπόσεν.

Παράλληλα, η Gazzetta dello Sport μετέφερε τα πρώτα λόγια που είπε στον μάνατζέρ του: “Ευχαριστώ, δεν θα τα παρατήσω. Νιώθω καλύτερα τώρα, αλλά θέλω να καταλάβω το τι συνέβη. Θέλω να πω ευχαριστώ σε όλους για όσα κάνατε για μένα”.

Φωτογραφίες: Instagram/chriseriksen8