Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου που έρχονται στο φως της δημοσιότητάς μέσα από καταγγελίες. Η 20χρονη σήμερα Ευγενία, η οποία υπήρξε φιλοξενούμενη της Κιβωτού του Κόσμου μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο για τον σκληρό τρόπο που της φέρθηκαν όταν έμεινε έγκυος.

Ήταν 17 χρονών όταν ακόμη φιλοξενούταν σε μία από τις δομές της Κιβωτού, έμεινε έγκυος και αποφάσισε να κάνει άμβλωση. «Μου έλεγαν πως εάν ρίξω το παιδί, μόλις γίνω 18 θα με διώξουν και αυτό έκαναν…το πάλεψα μόνη μου» αποκαλύπτει η πρώην τρόφιμος. Όπως αναφέρει της εξηγούσαν πως πρόκειται για «κακιά πράξη» και δεν το δέχονταν.

«Μου έλεγαν “αυτό το παιδί δεν θα το κρατήσεις εσύ γιατί είσαι παιδί, θα στο πάρουμε όπως κάνουμε σε όλες τις οικογένειες και όταν είσαι υπεύθυνη θα μπορείς να το πάρεις πίσω”, εγώ όμως δεν ήθελα να γίνει όπως με εμένα» προσθέτει.

Όταν η 20χρονη έγινε 18 ετών, όπως λέει δεν έλαβε κανένα χρηματικό ποσό όπως συνήθιζαν να δίνουν σε όσους έφευγαν και την άφησαν στο δρόμο αβοήθητη. Η Ευγενία βρέθηκε για πρώτη φορά στη δομή στα 9 της χρόνια μαζί με τα τρία αδέρφια της. «Ήμουν από τα πρώτα παιδιά που βίωσε τη συνέπεια – τιμωρία της απομόνωσης. Είναι ό,τι πιο σκληρό μπορεί να βιώσει ένα μικρό παιδί» δηλώνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ