Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου καθώς νωρίτερα σήμερα ασκήθηκε από την Εισαγγελία ποινική δίωξη σε βάρος του πατέρα Αντώνιου για κατά συρροή ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου καθώς και για ηθική αυτουργία σε πλήθος άλλων πλημμεληματικών πράξεων.

Συγκεκριμένα η δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στρέφεται εναντίον επτά πρώην εργαζομένων της Κιβωτού του κόσμου και αφορά αδικήματα βαριάς σωματικής βλάβης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και απλής, αλλά και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή.

Για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις κατηγορείται ο πατέρας Αντώνιος ενώ η κακουργηματική πράξη της σεξουαλικής κακοποίησης αφορά το διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι τον Ιανουάριο του 2022. Η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στον ανακριτή ο οποίος αναμένεται να καλέσει τον πατέρα Αντώνιο σε απολογία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του protothema.gr η εισαγγελία κατέληξε στην άσκηση της δίωξης σε βάρος του πατρός Αντωνίου μετά από την μελέτη των στοιχείων της δικογραφίας και των καταγγελιών των δυο νέων, ηλικίας 19 και 15 ετών, για σεξουαλική κακοποίησή τους από τον ιερέα αλλά και του πολυσέλιδου υπομνήματος που ο ιδρυτής της ΜΚΟ υπέβαλλε ως ύποπτος προς αντίκρουση των καταγγελιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ