Η εκπομπή Live News είχε φιλοξενήσει στις αρχές Δεκεμβρίου τον Ελλάδιο ο οποίος μίλησε για τις συνθήκες που βίωσε στην Κιβωτό του Κόσμου. «Καλύτερα να ήμουν φυλακή παρά στην «Κιβωτό». Καλύτερα να ήμουν εκεί» είχε πει στον Νίκο Ευαγγελάτο βγαίνοντας σε ζωντανή σύνδεση.

Δύο μήνες μετά, ο 23χρονος πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού» καταγγέλλει μέσα από ένα βίντεό του στο TikTok ότι χρηματίστηκε για να πει ψέματα. Μάλιστα ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον πατέρα Αντώνιο. Το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου η ενημερωτική εκπομπή του Mega ξεκαθάρισε τι συνέβη με τον Ελλάδιο.

Ο Ελλάδιος, σύμφωνα με το Live News, προσέγγισε αυτοβούλως τη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής ζητώντας να μιλήσει για τα όσα βίωσε μέσα στη δομή. Μετά τα όσα κατήγγειλε ζωντανά στον αέρα της εκπομπής προθυμοποιήθηκε να δείξει στους δημοσιογράφους της εκπομπής το γνωστό διαμέρισμα «κολαστήριο» της «Κιβωτού» στο οποίο είχαν αναφερθεί πολλοί πρώην τρόφιμοι.

Τέλος, ο Ελλάδιος έδειξε ορισμένους κάδους στους οποίους, όπως υποστήριξε τότε στην εκπομπή, κατέληγαν οι δωρεές προς τη δομή. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να μιλήσει ανοιχτά και για την παραβατική συμπεριφορά του που τον είχε οδηγήσει στη φυλακή.

Τα εκβιαστικά μηνύματα από τον Ελλάδιο

Μετά την τηλεοπτική του εμφάνιση, όπως υποστηρίζει το Live News, o Ελλάδιος άρχισε να στέλνει μηνύματα όπου ζητούσε χρήματα. Αρχικά παρακλητικά. Στη συνέχεια όλο και πιο πιεστικά. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να διατυπώσει ακόμη και απειλές.

Λίγες ημέρες αργότερα, ανώτατο στέλεχος της «Κιβωτού» που σήμερα είναι κατηγορούμενος ζητά μέσω Facebook μάρτυρες υπεράσπισης. Ακολούθησαν τα όσα καταγγέλλει ο Ελλάδιος τα οποία μάλιστα επικροτούνται από σελίδες υποστήριξης της δομής.

Η εκπομπή έχει κινηθεί ήδη νομικά ενώ, όπως αναφέρεται και σε σημερινό της ρεπορτάζ, διαθέτει πλήθος στοιχείων που αποδεικνύουν την συκοφαντική δυσφήμιση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ