Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία στην Πάτρα λίγο πριν τη 1 το μέσημέρι, μετά από κλήση για πτώση γέφυρας στην περιμετρική Πατρών στο 206ο χλμ Πατρών – Πύργου, με κατεύθυνση προς Πάτρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχει ένας νεκρός ενώ ακόμη άγνωστος είναι ο αριθμός των εγκλωβισμένων ατόμων.

Ήδη με εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ στην εφημερία εκτός του «Αγίου Ανδρέα» μπαίνει και το νοσοκομείο του Ρίου για τη μεταφορά τραυματιών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δεκάδες πυροσβέστες, η 6η ΕΜΑΚ, ασθενοφόρα καθώς και μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας που προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας στους γύρω δρόμους.

Κλειστό για έργα ήταν το συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας εδώ και τρεις ημέρες

Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας ήταν κλειστό με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Αχαΐας λόγω εργασιών κατεδάφισης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ρομά με χρήση οξυγόνου έκοβαν κάποια σίδερα και από πάνω ήταν εργάτες μέσα σε μηχανήματα.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση: «To EKAB επιχειρεί με πέντε ασθενοφόρα και μία Κινητή Ιατρική Μονάδα στο σημείο. Το ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο και το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Προς το παρόν έχουν διακομισθεί 4 άτομα, εκ των οποίων το ένα χωρίς αισθήσεις, στο ΠΓΝΠ στο Ρίο και 1 άτομο στο Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ