Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη βρέθηκε σήμερα το πρωί ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας και προχώρησε σε δηλώσεις. Ο γνωστός ποινικολόγος μάλιστα ξεκίνησε μιλώντας για την ενόχλησή του από την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στη συνεργάτιδα της, Άννα Ζηρδέλη. Ο ίδιος ανέφερε ότι «μόνταραν τη συνέντευξή του και διαστρέβλωσαν τα λόγια του». Στον «αέρα» της εκπομπής της, ωστόσο, η Κατερίνα Καινούργιου απάντησε στον Αλέξη Κούγια μετά την ενόχλησή του.

Η ενόχληση του Αλέξη Κούγια

«Θέλω να πω το εξής χωρίς να θέλω να κάνω σύσταση γιατί σχεδόν πενήντα χρόνια συνεργαζόμαστε με τους δημοσιογράφους στο δικαστικό ρεπορτάζ σε όλες αυτές τις δίκες. Θέλω να κάνω μια καταγγελία. Για μένα είναι αδιανόητο να με περιμένει μια κυρία χθες έξω από τις φυλακές που είχα ένα δικαστήριο, να της κάνω την τιμή και να της δίνω μια συνέντευξη και να διαστρεβλώνει την συνέντευξη μου. Να την κόβει και να της δίνει άλλο νόημα. Αυτό έγινε στην εκπομπή της κυρίας Καινούργιου. Λυπάμαι πολύ που το λέω αλλά είναι μια φέρελπις δημοσιογράφος, παρουσιάστρια αλλά σε μια τόσο σπουδαία δίκη θα πρέπει να υπάρχει μια αντικειμενικότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.

«Καλό θα είναι να ενημερώνεστε από αυτούς που είναι μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου γιατί υπάρχουν ένορκοι, οι οποίοι έχουν κοινωνικό περιβάλλον και στο τέλος θα βγει μια απόφαση και ενώ θα έχουν δηλητηριαστεί οι τηλεθεατές των εκπομπών, οι ακροατές και οι αναγνώστες των sites από μια διαφορετικότητα, όταν θα έρθει μια αθωωτική απόφαση θα κλονιστεί το αίσθημα ασφαλείας και το αίσθημα της κοινωνικής ειρήνης που πρέπει να υπάρχει μεταξύ μας», επισήμανε ο γνωστός ποινικολόγος.

Η απάντηση της Κατερίνας Καινούργιου

Η Κατερίνα Καινούργιου με τη σειρά της, μέσα από την εκπομπή «Super Κατερίνα» απάντησε στον Αλέξη Κούγια για την ενόχλησή του.

«Θα ξεκινήσω με αυτό που είπε για την εκπομπή μας. Ο Αλέξης Κούγιας μας παραχώρησε μια συνέντευξη και τον ευχαριστούμε για αυτό και μίλησε για 17 λεπτά στην κάμερα. Αναφέρθηκε στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, στην υπόθεση της Τοπαλούδη και σε άλλα θέματα. Ο ίδιος γνωρίζει ότι μια 17λεπτη συνέντευξη πρέπει να μονταριστεί. Εμείς παίξαμε ένα απόσπασμα 3,5 λεπτών και τα υπόλοιπα θα τα παίξουμε τις επόμενες μέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Καινούργιου.

Και συνέχισε: «Με χαρά να έρθει ο κύριος Κούγιας εδώ και να έχει 30 λεπτά να μιλήσει. Δεν προσπαθήσαμε να διεστραβλώσουμε τίποτα. Ειδικά σε τόσο σοβαρές υποθέσεις που έχουμε πει ότι ακόμα ακόμη και ο μεγαλύτερος εγκληματίας έχει το δικαίωμα υπεράσπισης».

Η στήριξη της Σταματίνας Τσιμτσιλή

Λίγο νωρίτερα όταν οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια προβλήθηκαν στην εκπομπή Happy Day, η Σταματίνα Τσιμτσιλή στήριξε την Κατερίνα Καινούργιου.

«Είμαι σίγουρη ότι η Κατερίνα θα παίξει το απόσπασμα και θα απαντήσει. Αυτό που θέλω να πω με όλο τον σεβασμό στον κ. Κούγια είναι ότι ξέρει τους δημοσιογράφους, ξέρει που δουλεύουν, έχει φιλοξενηθεί άπειρες φορές τις τελευταίες εβδομάδες στην Καινούργιου, οπότε αν είχε κάποιο προσωπικό θέμα μαζί της δεν θα έπρεπε να μιλήσει ευθύς εξαρχής. Δεν μπορώ να πιστέψω πως ένας ποινικολόγος με το βιογραφικό και το μυαλό του κ. Κούγια δεν ξέρει που μιλάει, είναι το παιχνίδι της δημοσιότητας», ανέφερε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ