Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έχει κάνει την εμφάνισή της ενώ τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι οι χιονοκαταιγίδες, οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμερα αναμένεται η επιδείνωση σταδιακά από το μεσημέρι και έπειτα. Οι μετεωρολόγοι αναφέρουν πως πρόκειται για μια κακοκαιρία που θα έχει μεν διάρκεια αλλά όχι την ίδια ένταση με πέρσι.

Μάλιστα ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε ότι: «Μέχρι και την Τετάρτη, Πέμπτη κατά διαστήματα θα διατηρηθούν αυτές οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Άρα μιλάμε για έναν χιονιά ο οποίος κατά διαστήματα θα επηρεάζει τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα αλλά και τις περιοχές του Αιγαίου ο οποίος όμως θα είναι πολύ μεγάλος σε διάρκεια σε σχέση με πέρυσι που ήταν μικρότερος σε διάρκεια αλλά μεγαλύτερος σε ένταση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα χιόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε Πάρνηθα, Βίλια και Ιπποκράτειο Πολιτεία. Την ίδια στιγμή στο καταφύγιο Μπάφι το χιόνι ξεπερναέι τους 20 πόντους.

📢 Βίντεο από το καταφύγιο Μπάφι. Το ❄️ χιόνι ξεπερνάει τους 20 πόντους.⚠️Ο δρόμος είναι κλειστός⚠️ Προσοχή όποιος ανέβει πεζοπόρα📢 Τα καταφύγια Φλαμπόυρι και Μπάφι είναι ανοικτά μόνο για πεζοπόρους Φλαμπουρι έως 17:00 ΜΠΑΦΙ έως 22:00Live cameras ΠΑΡΝΗΘΑ ΒΟΡΕΙΑhttp://www.forecastweather.gr/καμερεσ/αττικησ/όρος-πάρνηθας-βόρεια.html ΠΑΡΝΗΘΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ http://www.forecastweather.gr/καμερεσ/αττικησ/όρος-πάρνηθας-ανατολικά.html ΦΛΑΜΠΟΥΡΙ ΠΑΡΝΗΘΑ http://www.forecastweather.gr/καμερεσ/αττικησ/καταφυγιο-φλαμπούρι.html

Posted by Forecast Weather Greece on Saturday, February 4, 2023

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ