Στάχτες έγινε το καταφύγιο ζώων της Κατρίνας Τσάνταλη στο Πολυδένδρι. Η πύρινη λαίλαπα που κατευθύνθηκε στα βόρεια μετά την αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη έκαψε το καταφύγιο ζώων που είχε ιδρυθεί από την Κατρίνα Τσάνταλη. Η ίδια ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους για τη δυσάρεστη εξέλιξη και αποκάλυψε πως όλα τα ζώα έχουν μεταφερθεί ήδη σε ασφαλές μέρες.

Το βράδυ της Πέμπτης, η Κατρίνα Τσάνταλη που έχει καταβάλει πολλές προσπάθειες για να φροντίσει τα αδέσποτα ζώα, ένιωσε έντονα την απειλή της φωτιάς. Τότε απήθυνε μέσα από τα social media έκκληση για να τη βοηθήσουν να μεταφέρει όλα τα ζώα από το καταφύγιο σε ασφαλές μέρος, μακριά από τη φωτιά.

Το εν λόγω καταφύγιο φρόντιζε να περιθάλπει αδέσποτους σκύλους και γάτες, προσφέροντάς τους στέγη και προστασία, αλλά και αργότερα ένα πιθανό σπίτι.

Ωστόσο, παρόλο που η μετακίνηση των ζώων και η εκκένωση του χώρου έγινε γρήγορα, οι εγκαταστάσεις του καταφυγίου δεν κατάφεραν να σωθούν.

Η ανάρτηση της Κατρίνας Τσάνταλη:

«Το καταφύγιο μας επίσημα δεν υπάρχει πια. Τα ζώα μας είναι σε ασφαλές μέρος και αυτό έχει σημασία. Δεν έχουμε λόγια αυτή τη στιγμή. Το μόνο σίγουρο πως θα τα ξανακάνουμε όλα. Συγκεντρωνόμαστε να σώσουμε ότι άλλα ζώα μπορούμε.

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις προσευχές. Προσεύχομαι για όλους μας, να περάσει σύντομα αυτός ο εφιάλτης. Καλή δύναμη και καλή τύχη.

Κατρίνα».

Αμέσως μετά την ανάρτησή της δέχθηκε πολλά μηνύματα συμπαράστασης,. Ανάμεσα σε αυτά και τα μηνύματα της Ευγενίας Σαμαρά, της Ναταλίας Γερμανού, αλλά και της Χριστίνας Κοντοβά, που έσπευσαν να την καθησυχάσουν, λέγοντας πως θα τη βοηθήσουν να φτιάξει και πάλι το καταφύγιο της.

«Είμαστε εδώ μαζί όλοι! Θα το φτιάξουμε!», έγραψε η Ευγενία Σαμαρά.

«Ολοι παρόντες Κατρίνα μου. Όλα απ’ την αρχή με ακόμα περισσότερη αγάπη απ όλους μας», έγραψε η Ναταλία Γερμανού.

«Όλα θα γίνουν κορίτσι μου…», πρόσθεσε η Χριστίνα Κοντοβά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ