Η Αλέκα Ψαράκου είναι η νέα καλεσμένη της Ιωάννας Παλιοσπύρου στο νέο της podcast «Ιωάννα». Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο, μίλησε για την κόρη της αλλά και για τη δύναμη που της προσέφερε η επικοινωνία που είχε με την Ιωάννα.

Η μητέρα της 26χρονης Γαρυφαλλιάς θυμάται τη συγκλονιστική στιγμή που πήγε το μεταπτυχιακό που παρέλαβε για τη Γαρυφαλλιά ενώ απευθύνει ένα μήνυμα στους νέους άντρες να ψάξουν βαθιά μέσα τους και να ξεριζώσουν τις αντιλήψεις που τους οδηγούν στην κακοποίηση, τη βία και την τρομοκράτηση των γυναικών.

«Μιλούσαμε για τη Γαρυφαλλιά για αυτή τη σχέση. Είχαν γνωριστεί το προηγούμενο καλοκαίρι, τον Αύγουστο. Είχαν αναπτύξει μια σχέση μέσω Facebook και άρχισαν να βγαίνουν», περιγράφει. Η κόρη της δεν της τον είχε γνωρίσει γιατί, όπως της έλεγε, η σχέση τους ήταν πιο ελεύθερη και δεν ήθελε να της γνωρίσει τον σύντροφό της.

«Δεν ένιωθα κάποια ανασφάλεια. Δεν μου είχε αναφέρει κάτι. Μετά βέβαια, εκ των υστέρων ως μητέρα και ως γυναίκα, ίσως κάποια πράγματα να ήταν λίγο χειριστικά εκ μέρους του. Από το χειριστικό όμως μέχρι εκεί απέχει πάρα πολύ».

«Δεν μπορούσα να κάνω κάτι να το αποτρέψω. Όπως δεν μπορούσε να κάνει κάτι και η ίδια», αναφέρει η Αλέκα Ψαράκου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής της με την Ιωάννα Παλιοσπύρου, συμβουλεύει τις μητέρες που έχουν βιώσει την απώλεια ενός παιδιού, να μην αγνοήσουν μέσα στον πόνο τους τα άλλα τους παιδιά, που τώρα τις χρειάζονται περισσότερο. Τέλος, εξηγεί γιατί βιώνει το πένθος της με γαλήνη και γιατί πιστεύει ότι πρέπει να πάψουν να είναι προστατευμένες οι οικογένειες των θυτών και να αναζητηθούν τα βαθύτερα αίτια των γυναικοκτονιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ