Τον δικό του Γολγοθά συνεχίζει να ανεβαίνει ο Μίκαελ Σουμάχερ μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε τον Δεκέμβριο του 2013, κάνοντας σκι στις Αλπεις, στο θέρετρο Μεριμπέλ. Ο θρυλικός οδηγός της Formula 1 υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όταν βγήκε εκτός πίστας, χτυπήσει σε έναν βράχο και έπεσε με το κεφάλι σε έναν άλλον. Κατευθείαν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Βγήκε από το κώμα σχεδόν έξι μήνες μετά, τον Ιούνιο του 2014.

Από εκείνη τη στιγμή η ζωή του, αλλά και όλης της οικογένειάς του άλλαξε. Ο Γερμανός οδηγός της Formula 1 ξεκίνησε μια δύσκολη πορεία, νοσηλεύτηκε για καιρό και τώρα έχει επιστρέψει πια στο σπίτι του. Η οικογένειά του προσπάθησε στον βαθμό του δυνατού να μην αφήνει να διαρρέουν πολλές πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του. Στο ντοκιμαντέρ όμως, του Netflix που είναι αφιερωμένο στον Μίκαελ Σουμάχερ, η σύζυγός του Κορίνα ανοίγει την καρδιά της και συγκινεί.

Η Κορίνα Σουμάχερ που στάθηκε στο πλευρό του συζύγου της από την πρώτη ημέρα του ατυχήματος παραδέχεται ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ λείπει κάθε στην ίδια αλλά και στην υπόλοιπη οικογένεια και αποκάλυψε για το μοιραίο περιστατικό πως ο σύζυγός της είχε αμφιβολίες πριν αποφασίσει τελικά να κάνει σκι στο θέρετρο Μεριμπέλ.

«Ο Μίκαελ μου λείπει κάθε μέρα. Λείπει στα παιδιά, στην οικογένεια και τον πατέρα του, σε όλους όσοι είναι γύρω του. Σε όλους λείπει ο Μίκαελ, αλλά ο Μίκαελ είναι εδώ – διαφορετικός, αλλά εδώ. Εξακολουθεί να μου δείχνει πόσο δυνατός είναι κάθε μέρα», δήλωσε συγκινημένη.

Μιλώντας για τα γεγονότα που οδήγησαν στο ατύχημα, είπε: «Λίγο πριν συμβεί αυτό το ατύχημα, μου είπε: «Το χιόνι δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Θα μπορούσαμε να πετάξουμε στο Ντουμπάι και να κάνουμε ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο εκεί».

Και συμπλήρωσε: «Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι κάτι θα μπορούσε ποτέ να συμβεί στον Μίκαελ», δήλωσε και συνέχισε «ποτέ δεν κατηγόρησα τον Θεό για ότι συνέβη. Ήταν μεγάλη ατυχία – όλη η ατυχία που θα μπορούσε ποτέ να έχει κάποιος στη ζωή του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ