Η Ελένη Χαρίτωνος έγινε η πρώτη Κύπρια ασκούμενη στη NASA και η ίδια ανακοίνωσε με μεγάλη χαρά τα ευχάριστα νέα στους προσωπικούς της λογαριασμούς στα Social Media.

«ΝΕΑ: Είμαι επίσημα intern της NASA! Είπα ότι δεν θα φορέσω φανέλα της NASA μέχρι να έχω μία θέση εκεί και ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΤΙ: Επιτέλους ήρθε η ώρα! Οι λέξεις δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς νιώθω, αφού εξακολουθώ να επεξεργάζομαι το γεγονός ότι πλέον δεν είναι απλά ένα όνειρο αλλά η νέα μου πραγματικότητα.

Μου δίνεται η ευκαιρία να δουλέψω με τους καλύτερους επιστήμονες της διαστημικής βιομηχανίας και να χρησιμοποιήσω Μαθηματικά και Στατιστική Μηχανική Μάθηση για να συνεισφέρω σε ένα πρότζεκτ που αποτελεί μέρος της αποστολής ARTEMIS στο NASA Glenn Research Center στο Οχάιο.

ΥΓ: Το ποσοστό αποδοχής για πρακτική στη NASA είναι 5%. Η όλη διαδικασία αίτησης με δίδαξε ότι ακόμα κι αν ο στόχος σας φαίνεται πέρα ​​από τα όρια των δυνατοτήτων σας, πρέπει να ρισκάρετε. Πιστέψτε στις ικανότητές σας!», έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας που ποζάρει με την μπλούζα της NASA.

Η Ελένη Χαρίτωνος σπουδάζει στη Γλασκώβη Μαθηματικά και Στατιστική και βρίσκεται πλέον στο τελευταίο έτος των σπουδών της. Είναι η πρώτη Κύπρια αναλογική αστροναύτης ενώ όπως έχει δηλώσει σε παλαιότερες συνεντεύξεις της εκπληρώνει πλέον ένα από τα παιδικά της όνειρα.